- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απειλές Τραμπ προς Ρωσία: Δασμοί 100% αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ουκρανία σε 50 ημέρες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει «απογοητευμένος» με τον Πούτιν
Ντόναλντ Τραμπ: «Θα φτιάξουμε όπλα κορυφαίας τεχνολογίας και θα τα στείλουμε στο ΝΑΤΟ»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.
Κατά τη συνάντησή τους ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι είναι «πολύ δυσαρεστημένος» με τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Θα επιβάλουμε πολύ αυστηρούς δασμούς αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία σε 50 ημέρες» δήλωσε. Τους αποκάλεσε δευτερεύοντες δασμούς και είπε ότι θα είναι 100%. Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι είναι «απογοητευμένος» από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Παράλληλα, ο Τραμπ είπε πως οι ΗΠΑ κατασκευάζουν τον καλύτερο εξοπλισμό και τους καλύτερους πυραύλους, διευκρινίζοντας ότι τα όπλα αυτά θα σταλούν στις χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα αναλάβουν το κόστος.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο συντονισμός της διανομής των οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα περάσει μέσα από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. «Θα φτιάξουμε όπλα κορυφαίας τεχνολογίας και θα τα στείλουμε στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η συμμαχία θα τα κατευθύνει όπου χρειάζονται περισσότερο.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στον οποίο παρέδωσε τον λόγο ο Τραμπ, χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «πραγματικά σημαντική». Όπως είπε, η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Ουκρανία να συνεχίσει να αμύνεται απέναντι στη Ρωσία, ενώ επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από τους Ευρωπαίους συμμάχους.
Ο Τραμπ σχολίασε πως αυτό είναι «απόλυτα λογικό», ενώ ο Ρούτε πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι «ανεβάζουν ταχύτητα», χτίζοντας πάνω στην επιτυχία της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι η απόφαση της συμμαχίας θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει «τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού», κυρίως για την αεράμυνα, πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά. Ο Ρούτε χαρακτήρισε την εξέλιξη εξαιρετική είδηση για το Κίεβο, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Τραμπ για την πρωτοβουλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.