Μπόνο εναντίον Τζο Ρόγκαν και Έλον Μασκ για τις περικοπές στην USAID
Ο frontman των U2 επικαλέστηκε έκθεση που αναφέρει ότι πάνω από 300.000 άνθρωποι θα πεθάνουν ως αποτέλεσμα
Ο Μπόνο των U2 επέκρινε τις περικοπές της USAID στο podcast του Τζο Ρόγκαν, προκαλώντας την οργή του Έλον Μασκ και αντιδράσεις από το κοινό του.
Ο Μπόνο επιτέθηκε στις περικοπές της αμερικανικής βοήθειας και στον Έλον Μασκ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κοινό του Τζο Ρόγκαν.
Ο Μπόνο, τραγουδιστής των U2 εμφανίστηκε στο The Joe Rogan Experience την Παρασκευή 30 Μαΐου, ημέρα της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ Bono: Stories Of Surrender, που προβάλλεται στο Apple TV+.
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης, ο Μπόνο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Αποδοτικότητας της Κυβέρνησης (DOGE), που είχε τεθεί υπό την εποπτεία του Έλον Μασκ και ήταν υπεύθυνο για τη διάλυση της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).
Ο ίδιος, που εδώ και δεκαετίες είναι υπέρμαχος της ανθρωπιστικής βοήθειας, αναφέρθηκε σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Βοστώνης που εκτιμά ότι οι περικοπές ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερους από 300.000 θανάτους παγκοσμίως.
«Υπάρχουν τρόφιμα που σαπίζουν σε πλοία και αποθήκες – 50.000 τόνοι», δήλωσε ο Μπόνο. «Οι άνθρωποι που ήξεραν τους κωδικούς, που ήταν υπεύθυνοι για τη διανομή της βοήθειας, απολύθηκαν. Αυτό δεν είναι Αμερική, έτσι δεν είναι;».
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν άμεση αντίδραση από τον Έλον Μασκ, ο οποίος τον αποκάλεσε στο X «τόσο ψεύτη/ηλίθιο» και ισχυρίστηκε πως «κανένας δεν πέθανε» εξαιτίας των περικοπών στην USAID.
He’s such a liar/idiot 🤦♂️
— Elon Musk (@elonmusk) May 31, 2025
Zero people have died!
Σε επόμενη ανάρτησή του, πρόσθεσε: «Το South Park κορόιδεψε τον Μπόνο ως το μεγαλύτερο σ#ατ# στον κόσμο. Είχαν δίκιο».
South Park lampooned Bono as the biggest shit in the world. They were right.
— Elon Musk (@elonmusk) June 1, 2025
Ο Μασκ παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του στο DOGE, μετά τη συμπλήρωση της μέγιστης επιτρεπόμενης θητείας των 130 ημερών ως ειδικός κυβερνητικός υπάλληλος χωρίς έγκριση από τη Γερουσία.
Η παρουσία του Μπόνο στο podcast προκάλεσε αρνητικά σχόλια από αρκετούς ακροατές του Ρόγκαν. Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτός ο τύπος είναι όσο πιο σατανικός γίνεται, Τζο». Άλλοι δήλωσαν ότι θα παραλείψουν το επεισόδιο ή ότι «για πρώτη φορά ανυπομονούν για τις διαφημίσεις».
«Η εκπομπή που κανείς δεν περίμενε και κανείς δεν ήθελε», έγραψε άλλος ακροατής.
(Με πληροφορίες του ΝΜΕ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ
Συμβαίνει αυτό που περιγράφει η Απλμπάουμ; Έτσι πεθαίνουν οι δημοκρατίες;
Θεωρήθηκε κίνηση στήριξης προς τους Κούρδους
H ανεξιχνίαστη διπλή δολοφονία στη Σικελία πριν από 50 χρόνια
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Θύελλα αντιδράσεων και οργή
Η λατρεία προς το πρόσωπό του ως μια επικαιροποιημένη εφαρμογή των μηχανισμών της μαζικής ψυχολογίας
Αποκλειστική δημοσκόπηση σε 23 χώρες της ΕΕ δείχνει κρίση εμπιστοσύνης, φόβους για τη δημοκρατία και τον Τραμπ
Κυκλώνας Χάρι, υπερφορτωμένα σκάφη και μαρτυρίες επιζώντων σκιαγραφούν τραγωδία στην κεντρική Μεσόγειο
Το περιστατικό σημειώθηκε σε έλεγχο για ναρκωτικά – ο 28χρονος φέρεται να σημάδεψε αστυνομικούς τους
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ενισχύει δραματικά την παρουσία των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η καταστολή διαδηλώσεων στο Ιράν
Ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας ο Κύπριος ευρωβουλευτής
Νομοσχέδιο για φυλάκιση ανηλίκων σε φόνους, βιασμούς και επιθέσεις με όπλα – Αντιδράσεις από αρχές
Kρίνοντας ότι πρόκειται για μαρτυρία εξ ακοής
Δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από κατάρρευση στο σπίτι
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ ότι θυσιάζει την ανεξαρτησία της με τις κυρώσεις
Διακοπή στο Leonardo προκάλεσε αλλαγές ωραρίων και ακυρώσεις – σύσκεψη υπουργείου, εξήγηση της Rostec
Άνοδος στη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ανοίγει ξανά τη συζήτηση για λιγότερα κρατίδια και ανάβει πολιτικές φωτιές
Ο Τόμας Χόμαν αναλαμβάνει δράση μετά τη δολοφονία του Άλεξ Πρέτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.