- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ: «Δεν επιδιώκω συμφωνία»
Σεβασμό και όχι απειλές ζητά η Ευρώπη
Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ: «Δεν επιδιώκω συμφωνία» - Σεβασμό και όχι απειλές ζητά η Ευρώπη
Νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε μετά τις απειλές από πλευράς του Αμερικανού προέδρου για νέους δασμούς στα ευρωπαϊκή προϊόντα.
Μετά τις εξαγγελίες του για δασμούς 50% σε προϊόντα της ΕΕ και 25% σε Apple και Samsung, τόνισε από το Οβάλ γραφείο πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και μάλιστα, ανέφερε πως είναι ανένδοτος καθώς δεν επιδιώκει συμφωνία με την Ευρώπη.
Ο Τραμπ επανέλαβε τις αιτιάσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον οποίο, η ΕΕ “δημιουργήθηκε για να κάνει κακό στις ΗΠΑ“. “Είναι καιρός να παίξω αυτό το παιχνίδι όπως εγώ ξέρω“, πρόσθεσε ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, του οποίου η πολιτική του προστατευτισμού έως τώρα συνίστατο σε ηχηρές απειλές τις οποίες διαδέχονταν εν μέρει στροφές 180 μοιρών, επίσης ηχηρές.
Η απάντηση από ευρωπαϊκής πλευράς ήρθε τελικά δια “στόματος” του επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΕΕ Μάρος Σέφτσοβιτς, ο οποίος σημείωσε ότι το εμπόριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από απειλές.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως αφοσιωμένη και προσηλωμένη στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας που θα λειτουργεί και για τις δύο πλευρές.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει έτοιμη να εργαστεί με καλή πίστη. Το εμπόριο ΕΕ-ΗΠΑ είναι απαράμιλλο και πρέπει να διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από απειλές. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», ανέφερε η ανάρτησή του.
Ορισμένοι αναλυτές χαρακτήρισαν την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ως μια “διαπραγματευτική τακτική“, ενώ πολλοί μιλούν για μια νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη του Αμερικανού προέδρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.