- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γερμανία: Έφοδοι και συλλήψεις μελών ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης
Δεκάδες εξτρεμιστικές οργανώσεις νεολαίας σχηματίστηκαν τα τελευταία χρόνια
Γερμανία: Έφοδοι σε 4 κρατίδια και συλλήψεις εφήβων μελών ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης - Αφορούσαν καταζητούμενα μέλη της ομάδας «Τελευταίο Κύμα Άμυνας»
Πέντε άτομα ηλικίας 14 έως 18 ετών, μέλη «ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης», συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο πλαίσιο εφόδων που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα κρατίδια της Γερμανίας, με εντολή του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία, στο Βραδεμβούργο, στην Έσση και στην Θουριγγία και αφορούσαν καταζητούμενα μέλη της ομάδας «Τελευταίο Κύμα Άμυνας», η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2024 και θεωρείται η πλέον ριζοσπαστική από τις ακροδεξιές οργανώσεις νεολαίας στην Γερμανία, με κεντρική ιδεολογία την «υπεράσπιση του γερμανικού έθνους».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, πρόκειται για «ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση» με ιδιαίτερα επικίνδυνη δράση.
14χρονος και ένας 15χρονος μεταξύ των συλληφθέντων
Μεταξύ των συλληφθέντων, ένας 14χρονος και ένας 15χρονος από το Βραδεμβούργο κατηγορούνται για τον εμπρησμό σε πολιτιστικό κέντρο του Αλτντέμπερν τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ δύο 18χρονοι επιτέθηκαν με πέτρες και πυροτεχνήματα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Θουριγγία.
Ένας νεαρός από τη Σαξονία θεωρείται επίσης ότι σχεδίαζε επίθεση σε αντίστοιχο κατάλυμα στο Ζέφτενμπεργκ και είχε για αυτόν τον σκοπό προμηθευτεί βομβίδια με υψηλή εκρηκτική ισχύ.
Δοξάζεται ο εθνικοσοσιαλισμός και προπαγανδίζεται η βία
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, η οργάνωση λειτουργεί κυρίως μέσω ομάδων συνομιλίας σε πλατφόρμες επικοινωνίας.
Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί, πρέπει να αποδείξει ότι έχει ήδη διαπράξει έγκλημα, όπως ξυλοδαρμό μετανάστη, ανάρτηση σβάστικας και ναζιστικών συμβόλων ή εμπρησμό και θα πρέπει να μπορεί για αυτό να προσκομίσει το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.
Στις συνομιλίες δοξάζεται ο εθνικοσοσιαλισμός και προπαγανδίζεται η μαζική βία, ενώ υποστηρίζεται και η αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων παιδεραστών.
Σε ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD επισημαίνεται ότι δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί όλα τα μέλη της οργάνωσης, αλλά θεωρείται ότι υπάρχουν περίπου 200 σε όλη την χώρα.
Από τον περασμένο μήνα το «Τελευταίο Κύμα Άμυνας» ταξινομείται από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ως «ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση», ενώ τις έρευνες χειρίζεται η ομάδα «Deich» στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Αστυνομίας κατά του Εγκλήματος.
Η συγκεκριμένη πάντως δεν θεωρείται η μόνη ομάδα τέτοιου είδους, αλλά «η χειρότερη» αυτήν την στιγμή. Τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί δεκάδες εξτρεμιστικές οργανώσεις νεολαίας, ανάμεσά τους η «Γερμανική Νεολαία Εμπρός», η «Διμοιρία Αναταραχής», η «Επανάσταση του Έλμπλαντ» και η «Γερμανική Ομάδα Εφόδου».
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, η εγκληματικότητα με πολιτικό κίνητρο έχει αυξηθεί σημαντικά σε όλους τους τομείς, αλλά ειδικά στον χώρο της ακροδεξιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.