- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξέσπασε ξανά ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά του Τραμπ - «Είναι παγκόσμια απειλή, αυταρχικός και φασίστας»
Τι είπε ο γνωστός ηθοποιός για τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ξέσπασε ξανά ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά του Τραμπ αποκαλώντας τον παγκόσμια απειλή, αυταρχικό και φασίστα.
Με αφορμή τη βράβευσή του με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν δίστασε να επιτεθεί εκ νέου στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του 78ου φεστιβάλ, ο βραβευμένος ηθοποιός χαρακτήρισε τον Τραμπ «παγκόσμια απειλή», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της δημοκρατίας στις ΗΠΑ.
«Στη χώρα μου, παλεύουμε με νύχια και με δόντια για τη δημοκρατία που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένη. Αυτό μας επηρεάζει όλους εδώ, γιατί η τέχνη είναι το χωνευτήρι που ενώνει τους ανθρώπους, όπως απόψε. Η τέχνη αναζητά την αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Γι' αυτό η τέχνη αποτελεί απειλή», δήλωσε αρχικά, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της τέχνης απέναντι στον αυταρχισμό και την καταπίεση.
At the 2025 Cannes Film Festival opening, Robert De Niro used his honorary Palme d’Or acceptance speech to sharply criticize Donald Trump, labeling him ‘America’s philistine president’ and an enemy of the arts. pic.twitter.com/e4FOSHrdlU
— NowThis Impact (@nowthisimpact) May 13, 2025
Συνεχίζοντας, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατήγγειλε τις πολιτικές του Τραμπ: «Γι' αυτό είμαστε απειλή για τους αυταρχικούς και τους φασίστες. Ο φιλελεύθερος πρόεδρος της Αμερικής διόρισε τον εαυτό του επικεφαλής ενός από τα κορυφαία πολιτιστικά μας ιδρύματα [το Κέντρο Κένεντι]. Έκοψε τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη για τις τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την εκπαίδευση». Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση για επιβολή 100% δασμών σε ταινίες που γυρίζονται εκτός ΗΠΑ, λέγοντας: «Δεν μπορείς να βάλεις τιμή στη δημιουργικότητα αλλά προφανώς μπορείς να της επιβάλεις δασμούς. Φυσικά, αυτό είναι απαράδεκτο. Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες. Και αυτό δεν είναι μόνο αμερικανικό πρόβλημα, είναι παγκόσμιο. Όπως σε μια ταινία, δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να παρακολουθούμε. Πρέπει να δράσουμε, και πρέπει να δράσουμε τώρα».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, κάλεσε σε ειρηνική αλλά δυναμική κινητοποίηση: «Χωρίς βία, αλλά με μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα. Είναι ώρα όλοι όσοι νοιάζονται για την ελευθερία να οργανωθούν, να διαμαρτυρηθούν και, όταν γίνουν εκλογές, να ψηφίσουν. Ψηφίστε. Απόψε και για τις επόμενες 11 ημέρες, θα δείξουμε τη δύναμη και την αφοσίωσή μας γιορτάζοντας την τέχνη σε αυτό το υπέροχο φεστιβάλ». Έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης: «Liberté, Égalité, Fraternité».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.