- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Η Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους φυσικούς πόρους
Ελπίδες ότι ανοίγει ο δρόμος για νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια
Η Βουλή της Ουκρανίας επικύρωσε την «ιστορική» συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους ουκρανικούς φυσικούς πόρους - Ανοίγει ο δρόμος για πιθανή νέα στρατιωτική βοήθεια
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας επικύρωσε σήμερα την «ιστορική» συμφωνία που σύναψε η ουκρανική κυβέρνηση με την Ουάσινγκτον, για προνομιακή πρόσβαση στις ΗΠΑ στους ουκρανικούς φυσικούς πόρους, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας της χώρας.
Συνολικά 338 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης και κανείς κατά, δήλωσε ο Ολεξάντρ Μερέζκο, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής της Ουκρανίας.
«Το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε την ιστορική συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ», δήλωσε η υπουργός Γιούλια Σβιριντένκο με ανάρτηση στο X, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό το έγγραφο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να λάβει το Κίεβο νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προκειμένου να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.
The Ukrainian Parliament has ratified the historic Economic Partnership Agreement between Ukraine and the United States.
— Yulia Svyrydenko (@Svyrydenko_Y) May 8, 2025
This document is not merely a legal construct — it is the foundation of a new model of interaction with a key strategic partner. pic.twitter.com/pIkMG1gUVu
Έπειτα από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων, Κίεβο και Ουάσινγκτον υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα συμφωνίες για τα ουκρανικά ορυκτά και χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για πιθανή νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, αν και δεν παρέχει σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας.
Αυτή, για την προώθηση της οποίας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει μεγάλη σημασία για τις προσπάθειες του Κιέβου να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον Λευκό Οίκο, που είναι ο κυριότερος υποστηρικτής του στον πόλεμο εναντίον της ρωσικής εισβολής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.