- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα επίθεση Τραμπ στον Ζελένσκι: «Βλάπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες»
Με φόντο τις αντιρρήσεις του Ουκρανού προέδρου για την Κριμαία
Νέα επίθεση Τραμπ στον Ζελένσκι: «Βλάπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέπληξε την Τετάρτη τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι επειδή δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία, κάτι που χαρακτήρισε εμπρηστική δήλωση που θα καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία.
«Αυτή η δήλωση είναι πολύ επιζήμια για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε ότι η Κριμαία χάθηκε πριν από χρόνια «και δεν αποτελεί καν σημείο συζήτησης».
Ο Ζελένσκι επανέλαβε την Τρίτη ότι η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία. «Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε εδώ. Αυτό είναι ενάντια στο σύνταγμά μας».
«Κανείς δεν ζητά από τον Ζελένσκι να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, αλλά, αν θέλει την Κριμαία, γιατί δεν αγωνίστηκαν γι' αυτήν πριν από έντεκα χρόνια, όταν παραδόθηκε στη Ρωσία χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός;». έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
Ο Τραμπ επέπληξε τον Ουκρανό ηγέτη και είπε ότι προσπαθεί να σταματήσει τους σκοτωμούς στη χώρα του και ότι είναι «πολύ κοντά σε συμφωνία» για να τερματιστεί ο πόλεμος.
«Είναι οι εμπρηστικές δηλώσεις όπως του Ζελένσκι που κάνουν τόσο δύσκολο να διευθετηθεί αυτός ο πόλεμος. Δεν έχει τίποτα για το οποίο να υπερηφανεύεται!» ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας τον τόνο που χρησιμοποίησε στη δημόσια σύγκρουση των δύο ηγετών στο Οβάλ Γραφείο τον Μάρτιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.