- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Έτοιμος o Ζελένσκι για απευθείας συνομιλίες με Μόσχα αφού επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ντε γιούρε τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ουκρανία: Έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τη Ρωσία αφού επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, δηλώνει ο πρόεδρος Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υπό οποιαδήποτε μορφή, από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός.
«Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε (σ.σ. στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων) υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί αύριο στο Λονδίνο με τις αντιπροσωπείες των δυτικών χωρών, θα έχει εντολή να συζητήσει πλήρη ή μερική εκεχειρία.
«Δεν θα είναι δυνατόν να συμφωνηθούν τα πάντα πολύ γρήγορα», προειδοποίησε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά περίπλοκα θέματα, όπως το εδαφικό, οι εγγυήσεις ασφαλείας και η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει ντε γιούρε τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό.
Αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που είναι υπό την κατοχή της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη αμερικανική πρόταση για το μελλοντικό καθεστώς του.
Στις αυριανές συνομιλίες του Λονδίνου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τάμι Μπρους είπε απόψε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, αλλά η Ουάσινγκτον θα εκπροσωπηθεί από τον ειδικό απεσταλμένο Κιθ Κέλογκ.
Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι θα ήταν χαρά του να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αργότερα αυτήν την εβδομάδα, όταν θα βρεθούν και οι δύο στην Ιταλία για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου.
Κινέζοι εργάζονται στην παραγωγή drone στη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία, σε άλλη μια επίθεση του Κιέβου με στόχο το Πεκίνο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ζελένσκι είχε πει ότι η Κίνα δίνει όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία, κατηγορώντας ανοιχτά, για πρώτη φορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ότι παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα. Η Κίνα αρνείται τις κατηγορίες αυτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.