- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Zιζέλ Πελικό: Μήνυση στο Paris Match για φωτογραφίες με φερόμενο σύντροφο
Επικαλείται παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής
Zιζέλ Πελικό: Μήνυση στο Paris Match για φωτογραφίες με φερόμενο σύντροφο
Η Ζιζέλ Πελικό, η οποία επέζησε από σχεδόν μια δεκαετία βιασμών από δεκάδες άνδρες, θα μηνύσει το περιοδικό Paris Match για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, δήλωσαν οι δικηγόροι της την Πέμπτη.
Στο τελευταίο τεύχος του, το Paris Match δημοσίευσε επτά φωτογραφίες της Πελικό συνοδευόμενη από έναν άνδρα που περιγράφεται ως σύντροφός της να περπατά στους δρόμους της νέας της πατρίδας.
Η Πελικό έλαβε διεθνή αναγνώριση επειδή παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία κατά τη δίκη πέρυσι του πρώην συζύγου της και άλλων κατηγορουμένων.
Ο πρώην σύζυγός της, τη νάρκωνε επί σχεδόν μια δεκαετία, ώστε αυτός και δεκάδες άγνωστοι που στρατολογούσε στο διαδίκτυο να μπορούν να τη βιάσουν. Ο Ντομινίκ Πελικό ο οποίος παραδέχτηκε τις κατηγορίες, διατηρούσε εκατοντάδες βίντεο των επιθέσεων στον υπολογιστή του σε ένα αρχείο με τίτλο «abuse». Γαλλικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε 20 χρόνια φυλάκισης τον Δεκέμβριο.
«Κάθε φορά που παραβιάζεται η οικειότητα της προσωπικής ζωής του πελάτη μας, θα αντιδρούμε και θα επιδιώκουμε δικαστική απόφαση», δήλωσε την Πέμπτη ο δικηγόρος Αντουάν Καμί. Ο Καμί δήλωσε ότι ήταν «σοκαριστικό» και «απογοητευτικό» το γεγονός ότι η Paris Match έβγαζε κρυφά φωτογραφίες της Πελικό, «η δοκιμασία της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο 3.000 φωτογραφιών και βίντεο».
Κατηγόρησε το περιοδικό ότι «δεν έμαθε τίποτα από την τετράμηνη δίκη». Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Paris Match δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Η Πελικό συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του περιοδικού Time που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2025.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.