- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το πετρέλαιο υποχωρεί σε χαμηλό 4 ετών - Μειώνονται οι τιμές άλλων εμπορευμάτων λόγω των δασμών του Τραμπ
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
Το πετρέλαιο υποχωρεί σε χαμηλό 4 ετών - Μειώνονται οι τιμές άλλων εμπορευμάτων λόγω των δασμών του Τραμπ
Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων ετών σήμερα ενώ οι τιμές αρκετών άλλων εμπορευμάτων, όπως του καφέ, κατρακύλησαν καθώς εντάθηκε ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Οι μετοχές στην Ασία και την Ευρώπη επίσης σημείωσαν πτώση σήμερα καθώς τέθηκαν σε ισχύ σαρωτικοί δασμοί από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δασμών 104% σε κάποια κινεζικά προϊόντα, επιδεινώνοντας τους φόβους για παγκόσμια ύφεση.
«Το αργό πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειές του εν μέσω ενδείξεων για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου», ανέφερε η ANZ σε ανάλυσή της. «Ο χαλκός έχει χάσει σχεδόν 10% από τότε που ο Τραμπ ανακοίνωσε τους αμοιβαίους δασμούς σε μεγάλους εμπορικούς εταίρους».
Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια.
«Οι φόβοι για ασθενέστερη παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, σε συνδυασμό με την απόφαση της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό κοκτέιλ που τροφοδοτεί τις ανησυχίες για μια αγορά πετρελαίου με υπερβάλλουσα προσφορά», σημείωσε αναλυτής της SEB.
Στις 13:45 ώρα Ελλάδας, το αργό μπρεντ κατέγραψε πτώση 2,5% στα 60,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό (WTI) κινούνταν στα 57,02 δολάρια.
Στο χαμηλότερο επίπεδο πολλών μηνών μειώθηκαν οι παγκόσμιες τιμές του καφέ και του κακάο. Τα futures του καφέ robusta και arabica υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ η τιμή του κακάο στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη σημείωσε πτώση σε χαμηλό πέντε μηνών.
Ο χαλκός επέκτεινε σήμερα την πτώση του, με τις κινεζικές τιμές να αγγίζουν χαμηλό οκτώ μηνών, μετά την επιβολή ακόμα υψηλότερων αμερικανικών δασμών στην Κίνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεώρησε την προσθήκη «προσβολή για την κουλτούρα του» - Έχασε και τη δικαστική μάχη
«Δε με νοιάζει τι λες, δεν ψηφίζεις στο Μίσιγκαν» - Viral βίντεο με τον νεοεκλεγέντα γερουσιαστή
Στο επίκεντρο εμπόριο, Ταϊβάν και γεωπολιτικός ανταγωνισμός
Το 17,5% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να απεργήσει
«Αν έμαθα ένα πράγμα από τον Βίτο, είναι να μην αφήνεις ποτέ την ηλικία σου να σε περιορίζει»
Νέα προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.