- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κρεμλίνο για συνάντηση Πούτιν - Τραμπ: Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη
Και οι δύο ηγέτες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να έχουν συνομιλίες δια ζώσης
Ο Τραμπ δήλωσε μετά τη συνάντηση στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη ότι θα συναντηθεί πιθανώς με τον Πούτιν πριν από το τέλος του μήνα
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση όσον αφορά την ανάγκη να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας συνόδου δεν έχουν ακόμη εξεταστεί.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις συνομιλίες που είχαν στο Ριάντ αυτήν την εβδομάδα --τις πρώτες τους για τον τρόπο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία πριν από πιο επίσημες διαπραγματεύσεις-- ότι οι δύο ηγέτες Τραμπ και Πούτιν, πρέπει να συναντηθούν, αλλά «ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες».
Ο ίδιος επισήμανε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να έχουν συνομιλίες δια ζώσης. «Υπάρχει επιθυμία από τους δύο προέδρους, την οποία έχουν εκφράσει, και υπάρχει επίσης οδηγία να προετοιμαστεί αυτή η συνάντηση καλά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγική. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες», σημείωσε ο Πεσκόφ.
Ο Τραμπ δήλωσε μετά τη συνάντηση στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη ότι θα συναντηθεί πιθανώς με τον Πούτιν πριν από το τέλος του μήνα. Ο Πούτιν σημείωσε από την πλευρά του την Τετάρτη ότι η συνάντηση χρειάζεται προσεκτική προετοιμασία ώστε να έχει αποτελέσματα.
Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι πιθανή σύνοδος κορυφής των δύο προέδρων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πρόοδο που θα μπορούσε να επιτευχθεί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θέλει να μάθει με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζει το θέμα ο Πούτιν.
Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ανοιχτός σε διαπραγμάτευση μιας ρύθμισης στη σύγκρουση. «Έχουμε τους στόχους μας, που συνδέονται με την εθνική μας ασφάλεια, με τα εθνικά μας συμφέροντα, και είμαστε έτοιμοι να επιτύχουμε τους στόχους αυτούς μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών», πρόσθεσε.
Εξάλλου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε σήμερα δημοσίευμα των Financial Times ότι η Ρωσία αξίωσε κατά τις συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία την απόσυρση των δυνάμεων του NATO από την ανατολική Ευρώπη --πράγμα το οποίοι επεδίωκε σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τους μήνες πριν από την έναρξη του πολέμου, ο οποίος συμπληρώνει τρία χρόνια τη Δευτέρα.
Ερωτηθείς σχετικά με την τρίτη επέτειο από το ξέσπασμα της σύγκρουσης, ο Πεσκόφ απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συνοψιστούν τα αποτελέσματα της, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Όλοι οι στόχοι που ορίστηκαν από τον αρχηγό του κράτους και ανώτατο διοικητή (των ενόπλων δυνάμεων) πρέπει να επιτευχθούν», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.