- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Καθυστερούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις – Κολλήματα από τη Ρωσία
Επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ για άμεσο τερματισμό του πολέμου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθυστερούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις – Δεν ικανοποιούν τη Ρωσία οι μέχρι τώρα προτάσεις
Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη κάποια πρόταση που θεωρεί ικανοποιητική για την επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας που μεταδόθηκαν σήμερα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε το σαββατοκύριακο περί προόδου στις συνομιλίες που λέει πως έχει ώστε να τελειώσει η σύρραξη στην Ουκρανία που κλείνει τρία χρόνια στα τέλη του μήνα.
«Είναι σημαντικό τα λόγια να υποστηρίζονται από πρακτικά μέτρα που παίρνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας, δείχνουν βούληση να εξαλειφθούν οι ριζικές αιτίες της κρίσης και αναγνωρίζουν τις νέες πραγματικότητες», σημείωσε ο Μιχαήλ Γκαλούζιν στο πλαίσιο συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Δεν έχουν ακόμη ληφθεί στέρεες προτάσεις αυτής της φύσης», επέμεινε.
Τα αντιφατικά ή μηνύματα από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα διαδέχονται το ένα το άλλο το τελευταίο διάστημα. Υπήρξαν μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα περί συνομιλιών ανάμεσα στους προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος.
Το σαββατοκύριακο ο κ. Τραμπ διαβεβαίωσε πως έχει μιλήσει ήδη με τον κ. Πούτιν και αναμένει η συζήτηση να συνεχιστεί. «Πιστεύω πως κάνουμε πρόοδο. Θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας», επέμεινε.
Ωστόσο από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS χθες πως «προκύπτουν πολλές και διάφορες» πληροφορίες περί επαφών των προέδρων Τραμπ και Πούτιν και ενδέχεται να μην είναι ενήμερος για όλα, κατά συνέπεια «δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω» πως έχει προχωρήσει κάτι.
Την Παρασκευή, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως «πιθανόν» θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν το ζήτημα του τερματισμού της ένοπλης σύρραξης εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Πάντα σύμφωνα με τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκαλούζιν, η Μόσχα παραμένει ανοικτή στον διάλογο με το Κίεβο, πλην όμως οι βασικές επιδιώξεις της παραμένουν αμετάβλητες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.