- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κρεμλίνο: Τα σχόλια Ζελένσκι για τον Τραμπ είναι απογοητευτικά
«Το θέμα μιας νέας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ βρίσκεται στην ατζέντα», δηλώνει ο Πεσκόφ
Κρεμλίνο: Τα σχόλια του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι απογοητευτικά, λέει ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (20.2) ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε «απαράδεκτα» σχόλια για άλλους παγκόσμιους ηγέτες, αφότου ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ζει σε μια «φούσκα παραπληροφόρησης».
Ο Ζελένσκι απέρριψε χθες ως ψευδή τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το ποσοστό αποδοχής του Ουκρανού προέδρου είναι μόλις 4%. Ερωτηθείς για τα σχόλια του Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Η ρητορική του Ζελένσκι και πολλών εκπροσώπων του καθεστώτος του Κιέβου είναι απογοητευτική. Το γεγονός ότι το ποσοστό του Ζελένσκι μειώνεται είναι μια απολύτως ξεκάθαρη τάση».
Ο Πεσκόφ δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα ποσοστά της δημοτικότητας του Ζελένσκι, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στην Ουκρανία ξεπερνά το 50%. «Συχνά εκπρόσωποι του ουκρανικού καθεστώτος, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, επιτρέπουν στον εαυτό τους να πουν απολύτως απαράδεκτα πράγματα για τους ηγέτες άλλων κρατών. Φυσικά, για πολλούς αρχηγούς κρατών, για τους οποίους γίνονται τέτοιες δηλώσεις, αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο Πεσκόφ.
«Βλέπουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Κιέβου», πρόσθεσε, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι δαπανά τα χρήματα ξένων φορολογουμένων με ανεξέλεγκτο τρόπο. Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ιδέα μιας πιθανής νέας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι στην ατζέντα, αφότου η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν να αρχίσουν να εργάζονται για την αποκατάσταση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.
Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πιθανότητα μιας νέας ανταλλαγής, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας συνέβαλαν στη γενικότερη προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης → Ανάλυση CNN: Οι 48 ώρες που έφεραν τη ρήξη μεταξύ Τραμπ και Ζελένσκι
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.