- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γαλλία: Ισόβια κάθειρξη στη μητέρα που άφησε την 13χρονη κόρη της να λιμοκτονήσει
Ήταν επί εβδομάδες κλεισμένη σε μια αποθήκη, χωρίς παράθυρα, και δεν της έδιναν φαγητό
Γαλλία: Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στη μητέρα που άφησε την 13χρονη κόρη να λιμοκτονήσει
Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε σήμερα στη Σαντρίν Πισαρά, τη «μητέρα-δικτάτορα» που βασάνιζε την 13χρονη κόρη της και την άφησε να πεθάνει από την πείνα στην Γάλλια.
Αφού συσκέφθηκαν μόλις για δυόμισι ώρες, οι τρεις δικαστές και έξι ένορκοι (πέντε γυναίκες και ένας άνδρας) του Εφετείου της Γαλλίας έκριναν ομόφωνα ένοχη την Πισαρά και την καταδίκασαν σε ισόβια, εκ των οποίων θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 20 χρόνια για να αποκτήσει δικαίωμα αναστολής.
Ο πρώην σύντροφός της, ο Ζαν-Μισέλ Κρος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών καθώς στέρησε από τη 13χρονη Αμαντίν την ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή της.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Ζαν-Μαρί Μπενί είχε ζητήσει την καταδίκη της 54χρονης Πισαρά σε ισόβια, λέγοντας ότι για αυτήν την μητέρα οκτώ παιδιών, που ήταν «ο τύραννος του σπιτιού, ο δικτάτορας, ο βασανιστής της Αμαντίν», δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη δυνατή ποινή. Για τον Ζαν-Μισέλ Κρος, είπε ότι ήταν «ο θρασύδειλος συνεργάτης του συστήματος Πισαρά».
Στις 6 Αυγούστου 2020, την ημέρα που πέθανε από καρδιακή ανακοπή και σηψαιμία, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, η Αμαντίν ζύγιζε μόλις 28 κιλά. Ήταν επί εβδομάδες κλεισμένη σε μια αποθήκη, χωρίς παράθυρα, και δεν της έδιναν φαγητό.
«Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου, αυτό είναι όλο», είπε η Πισαρά όταν το δικαστήριο την κάλεσε να πάρει τον λόγο για τελευταία φορά, το απόγευμα. «Δεν έχω κάτι να προσθέσω», περιορίστηκε να πει ο Κρος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.