- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ryanair ζητά από την ΕΕ περιορισμό στην πώληση αλκοόλ στα αεροδρόμια
Μετά από μια σειρά επεισοδίων με μεθυσμένους επιβάτες
Ο CΕΟ της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, δήλωσε ότι οι μεθυσμένοι επιβάτες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τα πληρώματα
Η αεροπορική εταιρία Ryanair προχώρησε σε μια νέα έκκληση προς τις ευρωπαϊκές αρχές ώστε να περιορίσουν την πώληση αλκοόλ στα αεροδρόμια, μετά από μια σειρά επεισοδίων με μεθυσμένους επιβάτες. Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ζήτησε όριο δύο ποτών, μετά το περιστατικό τον Απρίλιο του 2024 που κόστισε περισσότερα από 15.000 ευρώ.
«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι επιβάτες στα αεροδρόμια δεν περιορίζονται σε δύο αλκοολούχα ποτά», ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της. «Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ασφαλέστερη και καλύτερη συμπεριφορά των επιβατών στο αεροσκάφος» έσπευσε να συμπληρώσει σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο CΕΟ της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, δήλωσε ότι οι μεθυσμένοι επιβάτες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τα πληρώματα, ειδικά σε προορισμούς όπως η ισπανική Ίμπιζα.
Η αεροπορική εταιρεία περιορίζει την πώληση αλκοόλ στις πτήσεις της, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν οχλήσεις, καθώς έμαθε από το συμβάν που έλαβε χώρα πριν από 10 μήνες, που αφορούσε πτήση από το Δουβλίνο στο Λανθαρότε, κατά την οποία μάλιστα, αναγκάστηκε να εκτραπεί και να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία κατέθεσε αγωγή κατά του επιβάτη, ο οποίος, όπως είπε, διέκοψε την πτήση. «Η ασυγχώρητη συμπεριφορά του επιβάτη ανάγκασε την πτήση να εκτραπεί προς το Πόρτο, όπου καθυστέρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα 160 επιβάτες να αντιμετωπίσουν περιττή αναστάτωση», τόνισε σε ανακοίνωση.
Ο Ο' Λίρι ισχυρίστηκε ότι οι πτήσεις και προς τα ελληνικά νησιά είναι οι πιο δύσκολες και εκείνες που επηρεάζονται περισσότερο από τους μεθυσμένους επιβάτες. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που το προσωπικό της Ryanair ερευνά πλέον τις χειραποσκευές των επιβατών σε αυτές τις πτήσεις προτού απογειωθούν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.