- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία προσφέρει στη Συρία 50 εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας
Στόχος η σταθερότητα της χώρας και η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας
Γερμανία: Προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στη Συρία
Η Γερμανία προσφέρει επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, στη διεθνή διάσκεψη στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.
«Τα χρήματα, τα οποία θα διανεμηθούν στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα χρησιμοποιηθούν για τροφή, στέγαση έκτακτης ανάγκης και ιατρική περίθαλψη», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.
H Μπέρμποκ συζήτησε επίσης την προοπτική χαλάρωσης ορισμένων κυρώσεων κατά της Συρίας, τονίζοντας ότι «οι κυρώσεις κατά των μελών του καθεστώτος του πρώην έκπτωτου ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, θα πρέπει να διατηρηθούν».
Αλλά η γερμανική κυβέρνηση προτείνει μια «έξυπνη προσέγγιση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να «υποστηρίξει γρήγορα τον συριακό πληθυσμό, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει φαγητό και περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κάθε μέρα ώστε να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση», είπε η Αναλένα Μπέρμποκ, υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά προάγουν τη σταθερότητα και διασφαλίζουν μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας».
Στη διεθνή διάσκεψη στο Ριάντ, εκτός από την Αναλλένα Μπέρμποκ, συμμετέχουν υπουργοί Εξωτερικών από αραβικά κράτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Άσααντ Χάσαν αλ Σιμπάνι, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι και η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλλας.
Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησης ήταν η πολιτική διαδικασία για τη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της Συρίας, η ανθρωπιστική κατάσταση και η ανοικοδόμηση της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.