- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένας νεκρός στη Βοσνία και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας
Η χιονοθύελλα έχει πλήξει επίσης τμήματα της Κροατίας και της Σερβίας
Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούσαν μέχρι σήμερα να παραμένουν αποκλεισμένοι σε απομονωμένες τοποθεσίες της Βοσνίας
Νεκρός κοντά στο Σαράγεβο της Βοσνίας βρέθηκε σήμερα ένας εργαζόμενος σε μετεωρολογικό σταθμό έπειτα από τέσσερις μέρες ερευνών για τον εντοπισμό του.
Η χιονοθύελλα που πλήττει τη Βοσνία, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έχει αφήσει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Η κακοκαιρία ξεκίνησε τη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα, πλήττοντας επίσης τμήματα της Κροατίας και της Σερβίας. Η ένταση της χιονοθύελλας μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό διασχίζοντας ολόκληρη τη Βοσνία, αλλά χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούσαν μέχρι σήμερα να παραμένουν αποκλεισμένοι σε δεκάδες απομονωμένες τοποθεσίες, ενώ δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι.
«Μέλη των υπηρεσιών ορεινής διάσωσης του καντόνιου του Σαράγεβο εντόπισαν στη νοτιοανατολική πλαγιά του βουνού Μπιελάσνιτσα ένα πτώμα που πιστεύουμε ότι είναι του αγνοούμενου εργαζομένου της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας», δήλωσε στο Facebook η επικεφαλής της επιχείρησης, Νερμίν Ντεμίρ, τέταρτη μέρα ερευνών για τον εργαζόμενου.
Την εξαφάνιση αυτού του 46χρονου άνδρα, ο οποίος κατευθυνόταν προς τον μετεωρολογικό σταθμό στην κορυφή της Μπιελάσνιτσα, σε υψόμετρο 2.067 μ., ανέφερε ένας συνάδελφός του το μεσημέρι της Τρίτης. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 46χρονος είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά τηλεφωνικά για να υποδείξει την τοποθεσία του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη συνηθισμένη διαδρομή και ότι θα επιχειρούσε να φτάσει στην κορυφή ακολουθώντας άλλη διαδρομή, τόνισαν συνάδελφοι του σε μέσα ενημέρωσης.
Περισσότεροι από 50 διασώστες, ανάμεσά τους μέλη ειδικών δυνάμεων αστυνομίας και δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησαν σήμερα πρωί την τέταρτη ημέρα ερευνών για τον εντοπισμό του εργαζομένου, σε μια έρευνα ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πυκνής ομίχλης και των ισχυρών ανέμων.
Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Το στρώμα χιονιού σήμερα το πρωί έφτανε τα 174 εκατοστά στην κορυφή του βουνού, ενώ οι σωροί χιονιού που σχηματίστηκαν από ανέμους έφταναν σε κάποιες τοποθεσίες σχεδόν τα τρία μέτρα, σύμφωνα με διασώστες.
Πολλές δεκάδες χιλιάδες σπίτια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα, ιδιαίτερα στο βόρειο μισό της χώρας, όπως σε πολλούς δήμους γύρω από το Κνέζεβο, 140 χλμ βορειοδυτικά του Σαράγεβο, με τον δήμαρχο του Κνέζεβο, Γκόραν Μπορόγεβιτς να κηρύσσει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Ομάδες της εταιρείας αντιμετώπισης ζημιών στο ηλεκτρικό δίκτυο επιδιορθώνουν βλάβες, αλλά η προσέγγιση σε ορισμένες περιοχές είναι δύσκολη όπου του στρώμα χιονιού φτάνει πάνω από το ένα μέτρο», δήλωσε ο Μπόρογεβιτς στη κρατική τηλεόραση της της Σερβοβόσνιας οντότητας (RTRS).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.