- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Βρετανία θα απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης από το 2025
Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των παιδιών που ατμίζουν, αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας
Βρετανία: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης - Το μέτρο τίθεται σε ισχύ τον Ιούνιο του 2025 - Επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία
Η Βρετανία θα απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης από τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα υπουργός, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη χρήση τους από ανήλικους.
Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας έχουν επισημάνει τον κίνδυνο από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης ανάμεσα στους νεαρούς ενήλικες, στους οποίους είναι ελκυστικά χάρη στα πολύχρωμα σχέδια και τις φρουτώδεις γεύσεις τους, γεγονός που τα κάνει να ξεχωρίζουν στα ράφια των καταστημάτων.
Βρετανία: Απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης
Σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης ASH για το 2024, περίπου ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 11 με 17 ετών λένε ότι έχουν δοκιμάσει τέτοιου είδους τσιγάρο.
Στη χώρα είναι παράνομη η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη σε άτομα κάτω των 18 ετών και απαγορεύεται επίσης οι ενήλικες να τα αγοράζουν για λογαριασμό προσώπων κάτω των 18 ετών.
Το σχέδιο απαγόρευσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης είχε τεθεί αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση των Τόρις τον Ιανουάριο, αλλά δεν εφαρμόστηκε πριν από τις εκλογές του Ιουλίου, τις οποίες κέρδισε το Εργατικό Κόμμα.
«Να σπάσει ο κύκλος του ατμίσματος στις νεότερες ηλικίες»
Η υπουργός Πολιτισμού των Εργατικών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των παιδιών που ατμίζουν τριπλασιάστηκε κατά την τελευταία τριετία και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης προκαλούν πολλά προβλήματα στο περιβάλλον.
«Ανησυχούμε όλο και περισσότερο. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να σπάσει ο κύκλος όπου τα παιδιά αποκτούν αυτή τη συνήθεια του ατμίσματος σε όλο και νεότερη ηλικία», δήλωσε η Λίζα Νάντι στο Sky News.
Η κυβερνητική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για λεπτομέρειες σχετικά με το μέτρο.
Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν ότι η απαγόρευση πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο.
Μια άλλη μελέτη της ASH αυτό τον χρόνο, ανέφερε ότι αυτή τη χρονιά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης ήταν ο δημοφιλέστερος τρόπος διακοπής του καπνίσματος ανάμεσα στους καπνιστές, με σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη Βρετανία να έχουν διακόψει το κάπνισμα μέσω ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης την τελευταία πενταετία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νεοζηλανδικό αμυντικό δόγμα, η Αυστραλία και μια προφητεία για τη Δύση
Η επίσκεψη του Καρόλου στις ΗΠΑ συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου της Τζιούφρε
«Η ψευδαίσθησή σας έχει μετατραπεί σε βάλτο, όπου θα βυθιστείτε»
Συγγενείς καταγγέλλουν παραπληροφόρηση και ζητούν να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων
Η Ινδία στρέφεται ξανά στο ιρανικό πετρέλαιο λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας
48 ώρες δίνει ο Τραμπ στο Ιράν για συμφωνία - Οι Αμερικανοί μετέφεραν όλους σχεδόν τους stealth πυραύλους, λέει το Bloomberg
Όσα είπε ο εκπρόσωπος της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Εμπραχίμ Ζολφαγαρ
Υποστηρικτές και υποστηρίκτριες της βιβλικής πατριαρχίας και οι επικίνδυνες απόψεις τους
«Πριν εξαπολυθεί η απόλυτη κόλαση εναντίον τους»
Συγκεκριμένη εκπαίδευση για αυτή την πιθανότητα - «Να κρυφτείς, να βρεις νερό»
Η φαντασίωση του σωτήρα, η ανθεκτικότητα της θεοκρατίας και μια υπόθεση που έχει παρατραβήξει
Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Συνολικά απονεμήθηκε χάρη σε 2.010 φυλακισμένους λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας
Σύμφωνα με ΜΜΕ, αμερικανικό A-10 καταρρίφθηκε από ιρανικά πυρά κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Η φετινή τελετή αποκτά έτσι έντονο συμβολικό και πολιτικό φορτίο
«Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Ουάσινγκτον, δηλώνει η Τεχεράνη
«Ουάου. Τι απίστευτη πρόοδος», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γκαλιμπάφ
Ταυτόχρονα, εγείρονται ζητήματα αξιοπιστίας και διαφάνειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.