- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Τοξικό σοκ από ταμπόν: Πάλευε 5 μέρες για τη ζωή της
Έμεινε για περισσότερες από 8 ώρες με το ίδιο ταμπόν και χρειάστηκε να δώσει μάχη για να μείνει ζωντανή
Τοξικό σοκ από ταμπόν: Πάλευε 5 μέρες για τη ζωή της - Έμεινε για περισσότερες από 8 ώρες με το ίδιο ταμπόν και χρειάστηκε να δώσει μάχη για να μείνει ζωντανή
Μια γυναίκα από το Τέξας βρέθηκε να παλεύει για την ζωή της μετά από τοξικό σοκ που υπέστη καθώς φορούσε υπερβολικά πολλές ώρες ταμπόν στο γάμο μιας φίλης της.
Πρόκειται για την Ashley DeSkeere, η οποία των περασμένο Σεπτέμβριο ξύπνησε με ρίγη και συχνούς εμετούς. Αρχικά, πίστευε ότι κόλλησε κάποια ίωση ή ότι έπαθε κάποια τροφική δηλητηρίαση από κάτι που έφαγε στον γάμο φίλης της, στον οποίο είχε παρευρεθεί δύο ημέρες πριν, αναφέρει η DailyMail. Ωστόσο, μέσα σε τρεις ημέρες η πίεσή της έπεσε σημαντικά και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, οπότε χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Οι γιατροί γρήγορα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δασκάλα είχε αναπτύξει σύνδρομο τοξικού σοκ από ένα ταμπόν.
Τοξικό σοκ ταμπόν: Συμβαίνει σε 1 στους 100.000 ανθρώπους - Τι είναι
Το σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS) είναι μια σπάνια, αλλά απειλητική για τη ζωή νόσος που αναπτύσσεται από τοξίνες μέσα στο σώμα. Συχνά σχετίζεται με τη χρήση ταμπόν κατά τη διάρκεια της περιόδου. Εμφανίζεται μόνο σε 1 στους 100.000 ανθρώπους, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα, σοκ και ακόμη και θάνατο σε ποσοστό έως και 70% των περιπτώσεων, σύμφωνα με το CDC.
«Ήμουν πολύ φοβισμένη. Είπα στον σύζυγό μου ότι νόμιζα ότι πέθαινα. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο απαίσια σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε η DeSkeere, σύμφωνα με την DailyMail. «Δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω ποτέ ταμπόν. Αυτό που συνέβη με τρόμαξε τόσο πολύ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω».
Η DeSkeere είπε στους γιατρούς της ότι είχε περάσει οκτώ ώρες χωρίς να αλλάξει το ταμπόν της όταν βρισκόταν στο γάμο.
«Συνήθως τα αλλάζω κάθε τέσσερις ώρες και τη νύχτα», εξήγησε. «Για να μου συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, οκτώ ώρες δεν μου φαίνονται αρκετές».
«Πολλοί γιατροί μου είπαν ότι ήμουν πολύ τυχερή που κατάφερα να φτάσω στο νοσοκομείο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν μετά από δύο ημέρες [με αυτό], και εγώ ήμουν στη δεύτερη προς τρίτη ημέρα», είπε στο πρακτορείο.
«Μου είπαν ότι ήρθα την κατάλληλη στιγμή γιατί αν ερχόμουν αργότερα μπορεί να μην μπορούσαν να κάνουν τίποτα για μένα. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν πιστεύεις ότι θα σου συμβεί και δεν ακούς γι' αυτό τόσο πολύ στις μέρες μας».
Στο νοσοκομείο, η DeSkeere πέρασε πέντε ημέρες στη ΜΕΘ και της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, υγρά και άλλα φάρμακα για να σταθεροποιηθεί η αρτηριακή της πίεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ηχηρό χαστούκι στην πολιτική Φρίντριχ Μερτς
Υποχρεωτικά τα ιταλικά για γονείς ξένων μαθητών με χαμηλές επιδόσεις
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάνει λόγο για μια σημαντική δυναμική στη διπλωματία
Ξεπέρασε το 55% η συμμετοχή των πολιτών
Πώς τα αποτελέσματα σε Βερολίνο και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία αποδεικνύουν πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης δεν είναι πια η ίδια
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην παλιά καλή εποχή»
Τι δείχνουν τα exit polls
«Συγχαρητήρια, κέρδισες, τα παρατάω»
Νέες απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ιράν
Συναγερμός στη ρωσική πρωτεύουσα
Η δικαστική διαμάχη του κωμικού με τον μουσικό Μπράιαν Έβανς
Το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι έπεσε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα μίλησε για τις πιέσεις που δέχονται ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ από τον βρετανικό Τύπο
Η Ελλάδα του 2026 δεν είναι εκείνη του 2010. Είναι στο χέρι μας να πάμε στο επόμενο επίπεδο για να προστατευτούμε καλύτερα από ό,τι μέλλει να έρθει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκατέλειψε το Καμπ Ντέιβιντ
Η νέα πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου έρχεται ενώ ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
Και τα δύο μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν την κίνηση ως παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος
Τι περιλαμβάνουν οι όροι
Προειδοποιεί ότι η πραγματική έκταση των παραβιάσεων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη
Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρνακα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.