Πωλείται ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο - Ιδρύθηκε το 1791
Σε διαπραγματεύσεις ο όμιλος του Guardian - Οι αναγνώστες αυξάνονται, τα έσοδα συρρικνώνονται
Βρετανία: Πωλείται ο Observer, παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, ανακοίνωσε η μητρική εταιρία Guardian Media Group - To σχέδιο της επόμενης ημέρας.
O μιντιακός όμιλος του Guardian (GMG), μητρική εταιρεία της διάσημης ομώνυμης εφημερίδας, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της βρετανικής εφημερίδας The Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης έκδοσης στον κόσμο, την οποία κατείχε για περισσότερα από 30 χρόνια.
Όπως ανακοίνωσε ο Guardian στην ιστοσελίδα του, ο GMG «βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση του The Observer» με την Tortoise Media, έναν ενημερωτικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019.
Observer: Πωλείται από τον όμιλο του Guardian η ιστορική εφημερίδα
Αν και η εφημερίδα δεν διευκρινίζει το ποσό που στοχεύεται για αυτήν την πώληση, η Tortoise Media υπέβαλε μια «επαρκώς σημαντική» προσφορά, η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς και «θα βοηθούσε (την εφημερίδα) να διατηρήσει το μέλλον της».
Αυτή η ευκαιρία θα επέτρεπε επίσης στον Guardian «να επικεντρωθεί στη στρατηγική του ανάπτυξης με στόχο να γίνει πιο παγκόσμιος, πιο ψηφιακός και ακόμα περισσότερο χρηματοδοτούμενος από τους αναγνώστες του», σχολίασε η Άννα Μπέιτσον, γενική διευθύντρια του ομίλου GMG.
Πτώση του συνολικού κύκλου εργασιών
Ιδρυθείσα το 1791, η εφημερίδα The Observer εξαγοράστηκε από τον Guardian Media Group το 1993.
Ο όμιλος GMG δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματά του για το οικονομικό έτος. Βάσει αυτών, τα έσοδα από τους ψηφιακούς αναγνώστες αυξήθηκαν κατά 8% φθάνοντας τις 88,2 εκατομμύρια στερλίνες (104 εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων άνω του 56% προέρχεται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όμως, ο συνολικός κύκλος εργασιών κατέγραψε πτώση 2,5% στις 257,8 εκατομμύρια στερλίνες (306 εκατομμύρια ευρώ) λόγω «μιας επιβράδυνσης της διαφημιστικής αγοράς και των διαρθρωτικών πιέσεων σε βάρος των έντυπων μέσων».
Η Tortoise Media δημιουργήθηκε από έναν πρώην αρχισυντάκτη των Times και του BBC, μαζί με έναν πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Βρετανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.