- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή βανδάλισαν το σπίτι του Λιονέλ Μέσι στην Ίμπιζα
«Βοηθήστε τον πλανήτη, φάτε τους πλούσιους, καταργήστε την αστυνομία», έγραψαν σε πανό
Ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή βανδάλισαν το σπίτι του Λιονέλ Μέσι στην Ίμπιζα
Ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή έβαλαν στόχο την έπαυλη του Λιονέλ Μέσι στην Ίμπιζα, ρίχνοντας μπογιές και βανδαλίζοντας την με σπρέι, ενώ στη συνέχεια δημοσιοποίησαν τις πράξεις τους στα social media.
Οι ακτιβιστές διέρρηξαν και βανδάλισαν τη βίλα του Μέσι
Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο της ομάδας ακτιβιστών «Futuro Vegetal» βρέθηκε η αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ βίλα του πασίγνωστου αργεντινού ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι στην Ίμπιζα της Ισπανίας.
Οι ακτιβιστές διέρρηξαν τη βίλα του Μέσι στις αρχές της εβδομάδας και έβαψαν τους τοίχους της με κόκκινο και μαύρο χρώμα, ενώ μοιράστηκαν φωτογραφίες και βίντεο από την πράξη του βανδαλισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε αρκετές από τις αναρτήσεις, δύο μέλη της ομάδας φαίνονται να κρατούν ένα πανό που έγραφε: «Βοηθήστε τον πλανήτη, φάτε τους πλούσιους, καταργήστε την αστυνομία». Οι ακτιβιστές ήθελαν με αυτή την πράξη τους να καταγγείλουν τις κυβερνητικές πολιτικές που θεωρούν ότι επιδεινώνουν την κλιματική κρίση και να τονίσουν συγχρόνως και τις ευθύνες των πλουσίων.
«Η δική σου πολυτέλεια είναι η δική μας η κρίση», έγραψαν σε έναν τοίχο τα μέλη της «Futuro Vegetal». «Χρωματίσαμε την παράνομη έπαυλη του Μέσι στην Ίμπιζα. Η έπαυλη είναι μια παράνομη κατασκευή που απέκτησε ο ποδοσφαιριστής έναντι του υπέρογκου ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα που συμβαίνουν αυτά, μόνο στις Βαλεαρίδες Νήσους έχουν πεθάνει 2 με 4 άνθρωποι ως άμεση συνέπεια του καύσωνα.
Το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού ευθύνεται για την ίδια ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τα φτωχότερα δύο τρίτα. Αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή οι δημόσιες αρχές υποστηρίζουν ένα οικονομικό-κοινωνικό σύστημα που απειλεί τη ζωή. Ενώ η ακροδεξιά κατηγορεί τους μετανάστες για την κρίση και επιδεικνύει ακραία βία εναντίον τους, όσοι από εμάς αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο είναι σαφές ότι το πρόβλημα είναι η κοινωνική ανισότητα. Ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους. Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή του συστήματος για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση».
Τελευταία ολοένα και πληθαίνουν οι ενέργειες από οικολόγους ακτιβιστές. Για παράδειγμα, προς τα τέλη του Οκτωβρίου του 2022 οικολόγοι ακτιβιστές έβαλαν στο στόχαστρο τον πίνακα «Les Meules» του καλλιτέχνη Κλωντ Μονέ, ο οποίος εκτίθεται στο μουσείο Barberini στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη επίθεση είχε έρθει μόλις μερικές ημέρες μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό με εκτόξευση ντοματόσουπας στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα στον πασίγνωστο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.
Η τάση είχε συνεχιστεί με τέσσερις γυναίκες να πετούν σούπα στον πίνακα «The Sower» στην Ιταλία, με ακτιβιστές να κλείνουν αεροδρόμιο κολλώντας τους εαυτούς τους στον αεροδιάδρομο στο Βερολίνο και να εισβάλουν σε μια συναυλία στο Αμβούργο. Τον Μάιο του 2023, ακτιβιστές για το κλίμα «μαύρισαν» και τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη. Τον Ιούλιο του 2024 ακτιβιστές για το κλίμα βανδάλισαν και το ιστορικό μνημείο Στόουνχεντζ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.