Κοσμος

Αγγλία: Ακτιβιστές βανδάλισαν το αρχαίο μνημείο Στόουνχεντζ με πορτοκαλί σκόνη (Βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις από αρχαιολόγους και τον Σούνακ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
στοουνχετζ, ακτιβιστες, ποροκαλι σκονη
Ακτιβιστές της οργάνωσης Just Stop Oil βανδάλισαν το Στόουνχεντζ με πορτοκαλί σκόνη © Χ/Raymond82310289

Αγγλία: Ακτιβιστές βανδάλισαν  το αρχαίο μνημείο Στόουνχεντζ με πορτοκαλί σκόνη (Βίντεο)

Το εμβληματικό αρχαίο μνημείο Στόουνχεντζ στην Αγγλία έγινε στόχος βανδαλιστών, μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι εορτασμοί για το Θερινό Ηλιοστάσιο στο ορόσημο των 5.000 ετών.

The public fight Just Stop Oil protesters spraying Stonehenge with orange paint

Ρίσι Σούνακ: Ο βανδαλισμός του Stonehenge είναι μια επαίσχυντη πράξη

Συγκεκριμένα, δύο ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil», ψέκασαν το Στόουνχεντζ με πορτοκαλί σκόνη, ζητώντας από την κυβέρνηση της Βρετανίας να σταματήσει την εξόρυξη και την καύση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα έως το 2030.

Η αστυνομία του Wiltshire επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για καταστροφή του αρχαίου μνημείου ενώ ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ καταδίκασε το περιστατικό ως «επαίσχυντη πράξη βανδαλισμού».

Η «Just Stop Oil» κατονόμασε τους δύο διαδηλωτές ως Niamh Lynch, έναν 21χρονο φοιτητή από την Οξφόρδη, και Rajan Naidu, έναν 73χρονο από το Birmingham.

Η ομάδα είπε ότι η σκόνη ήταν κορν φλάουρ και«θα ξεπλυθεί με τη βροχή».

Επισκέπτες του μνημείου προσπάθησαν να εμποδίσουν τους ακτιβιστές

Κάποιοι επισκέπτες του μνημείου προσπάθησαν να τους εμποδίσουν όταν αντιλήφθηκαν τους ακτιβιστές να τρέχουν προς το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Εκπρόσωπος της English Heritage περιέγραψε τον ψεκασμό του μνημείου ως «εξαιρετικά αναστατωτικό» και επιβεβαίωσε ότι ο χώρος παραμένει ανοιχτός στο κοινό.

Η «Just Stop Oil» είπε ότι το κίνητρο πίσω από την κίνηση ήταν να απαιτήσει από την επόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει την εξόρυξη και την καύση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα έως το 2030.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε: «Η συνέχιση της καύσης άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου θα έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 καμπάνιες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε την Ευρώπη
5 καμπάνιες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε την Ευρώπη

Οι εκστρατείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν στόχο να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να ενισχύσουν τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, προωθώντας την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αξίες της ΕΕ.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.