- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ
Τι αποκαλύπτει το αμερικανικό Μέσο σχετικά με την εντολή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Ιράν: Έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ - Τι αποκαλύπτει το αμερικανικό Μέσο σχετικά με την εντολή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξέδωσε εντολή στο Ιράν να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την εντολή.
New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ
Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ έδωσε την εντολή σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν το πρωί της Τετάρτης, λίγο αφότου το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο Ισμαήλ Χανίγια είχε σκοτωθεί, δήλωσαν οι τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Ζήτησαν να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους, διότι δεν είχαν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως.
Ιράν: Επικίνδυνο στοίχημα η δολοφονία Χανίγια - «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα»
Η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη νωρίς σήμερα το πρωί ήταν «ένα επικίνδυνο στοίχημα με στόχο να υπονομεύσει την αποτρεπτική πολιτική της Τεχεράνης», μετέδωσε το Nournews, δίκτυο που συνδέεται με το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν, το Εθνικό Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Το ιρανικό δίκτυο σημείωσε επίσης για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια: «Η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών είχε πάντα κόστος για τον εχθρό».
Παράλληλα ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Χαμενεΐ: Ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» του Ισραήλ
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.
«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό και τρομοκρατικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία βαριά τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.
Το Ιράν «θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια» του φόνου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: ERT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουκρανία ανακοινώνει παύση εχθροπραξιών χωρίς συνεννόηση με τη Μόσχα - Αβεβαιότητα για εφαρμογή
Στη σκιά των περιορισμών που έχουν τεθεί στη δημοσιογραφική κάλυψη από τη δεύτερη θητεία του Τραμπ
Πάνω από τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, η Ρωσία κατέχει λίγο περισσότερο από το 19% της Ουκρανίας
Διαρροή μεθυλικού νατρίου από εμπορικό τρένο προκάλεσε συναγερμό στις αρχές του Σάλτσμπουργκ
«Δεν είναι σοβαρή αυτή η πρόταση», απάντησε ο Ζελένσκι
Ο δράστης παρουσίαζε «σημάδια ψυχικής αστάθειας»
«Σε έναν γαλαξία που απαιτεί δύναμη - η Αμερική είναι έτοιμη», αναφέρει η ανάρτηση
O δύτης ανέσυρε μαζί του και το γιγαντιαίο ερπετό
Εν μέσω απομακρύνσεων αξιωματούχων, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ φέρεται να περιορίζει τον κύκλο συνεργατών του
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη
Ενώ η Spirit Airlines ήταν το πρώτο θύμα αυτής της δύσκολης περιόδου
Kατέγραψε αναίσθητο άνδρα μέσα στο σπίτι του χωρίς ρούχα
Η φυλακισμένη Ιρανή Νομπελίστρια Ειρήνης φέρεται να υπέστη έμφραγμα στα τέλη Μαρτίου
Eπιχείρησε μάλιστα να δώσει στη γυναίκα ένα σημείωμα που έγραφε: «είσαι όμορφη όταν κοιμάσαι»
Όταν τα εργασιακά δικαιώματα δοκιμάζονται, η ανοχή είναι συνενοχή
Από ένα καλαμάκι DNA στα δικαστήρια
Η Βιέννη «ξηλώνει» το δίκτυο παρακολουθήσεων στις στέγες των ρωσικών κτιρίων
Αντιδράσεις για τις ψηφιακές απεικονίσεις με φόντο τα έργα ανακαίνισης στο Μνημείο Λίνκολν
Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Project Freedom» των ΗΠΑ
Η οικονομική κρίση και ο πόλεμος με το Ιράν βουλιάζουν τα ποσοστά του Αμερικανού προέδρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.