- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δρέσδη: Ματαιώνεται η αντιισλαμική διαδηλώση Pegida
Ένα κερί στα παράθυρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζητούν οι διοργανωτές
Ματαιώνεται για λόγους ασφαλείας η αντιισλαμική διαδήλωση Pegida που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στη Δρέσδη, έπειτα από απειλή κατά της ζωής ενός από τους οργανωτές, η οποία προήλθε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Έπειτα από συζήτηση με την αστυνομία, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτό το μέτρο», γράφουν στο Facebook οι υπεύθυνοι του αντιισλαμιστικού κινήματος Pegida, καταγέλλοντας «μια σοβαρή προσβολή της ελευθερίας της γνώμης και της ελευθερίας να διαδηλώνεις» εκ μέρους «των τρομοκρατικών δυνάμεων».
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις συγκεντρώσεις του Pegida (Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης), οι οποίες οργανώνονται από τον Οκτώβριο, συνεχώς αυξάνεται. Το Pediga ζητεί από τους υποστηρικτές του αύριο, αντί της διαδήλωσης, να βάλουν μια γερμανική σημαία και ένα κερί στα παράθυρα. «Ζητούμε από κάθε Ευρωπαίο που υποστηρίζει την ελευθερία της άποψης και αντιτίθεται στον θρησκευτικό φανατισμό να τοποθετήσει την εθνική σημαία του και ένα κερί στο παράθυρο», γράφουν οι οργανωτές, οι οποίοι συνηθίζουν να επικοινωνούν ανωνύμως στη σελίδα τους στο Facebook και αρνούνται την άμεση επικοινωνία με δημοσιογράφους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.