- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βρετανικές εκλογές: Financial Times, Economist και Times «ψηφίζουν» Στάρμερ
Δηλώνουν ανοιχτά ότι η «αλλαγή» είναι απαραίτητη για τη χώρα
Βρετανικές εκλογές: Υπέρ εκλογής Στάρμερ Financial Times, The Economist και Sunday Times - Πολλά ΜΜΕ δηλώνουν ανοιχτά ότι η «αλλαγή» είναι απαραίτητη για τη χώρα
Δύο βρετανικά οικονομικά έντυπα με μεγάλη επιρροή, η εφημερίδα Financial Times (FT) και το περιοδικό The Economist, υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα στις βρετανικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, όπως και οι Sunday Times, μια εφημερίδα που φέρει εντούτοις την ετικέτα της δεξιάς.
Οι Financial Times, σε κύριο άρθρο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο τους αναφορικά με τις βρετανικές εκλογές, λένε πως δεν ανήκουν κάπου πολιτικά και πως πιστεύουν στη «φιλελεύθερη δημοκρατία, τις ελεύθερες συναλλαγές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε ένα Ηνωμένο Βασίλειο ανοικτό προς τα έξω».
Αυτό «μας ευθυγράμμιζε συχνά με τους συντηρητικούς», όμως «αυτή η γενιά των 'Τόρις' κατέστρεψε τη φήμη του κόμματος των επιχειρήσεων», καταγγέλλουν οι FT.
Financial Times, The Economist και Sunday Times υποστηρίζουν τους Εργατικούς
«Το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να αποτελέσει τον ηγέτη που έχει ανάγκη η χώρα», συνεχίζει η εφημερίδα με τις σομόν σελίδες.
«Οι FT διατηρούν ανησυχίες για τα παρεμβατικά ένστικτα του Εργατικού Κόμματος και για το ζήλο του για τις κανονιστικές ρυθμίσεις. Η ιστορική συμπάθειά του για τα συνδικάτα πρέπει να εξισορροπηθεί με το συμφέρον των επιχειρήσεων και του μεγάλου κοινού», επιχειρηματολογεί εντούτοις η εφημερίδα.
Οι FT αναγνωρίζουν ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις, που διαδέχονται η μία την άλλη εδώ και 14 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρειάσθηκε να αντιμετωπίσουν τη χρηματοοικονομική κρίση, την πανδημία και την εκτόξευση του πληθωρισμού που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οικονομία, Brexit και Σούνακ: Πώς αξιολογούν την κατάσταση τα βρετανικά ΜΜΕ
Καταγγέλλουν ωστόσο το Brexit, τις ζημιές που προκάλεσε η εφήμερη κυβέρνηση της Λιζ Τρας, που εκτροχίασε τις αγορές με ένα μαζικό προϋπολογισμό χωρίς τους πόρους για να χρηματοδοτηθεί, και πριν απ' αυτό μια παρατεταμένη περίοδο λιτότητας που, σύμφωνα με την εφημερίδα, έφθειραν σημαντικά τη χώρα και την αίγλη της στο εξωτερικό.
Μολονότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έλαβε, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, «τα σωστά μέτρα για να διορθώσει την κατάσταση» και «ο Τζέρεμι Χαντ ήταν ένας σοβαρός υπουργός Οικονομικών», ο Σούνακ δεν στάθηκε ικανός «να ελέγξει ένα (συντηρητικό) κόμμα που μαστίζεται από τις διαιρέσεις και την ανηθικότητα».
«Η οικονομική συναίνεση στο Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνθηκε από τις αξίες των ελεύθερων συναλλαγών, της ατομικής επιλογής και των ορίων της κρατικής παρέμβασης», αναφέρει εκφράζοντας τη λύπη του το περιοδικό, το οποίο εκτιμά πως η καλύτερη επιλογή στις εκλογές της 4ης Ιουλίου είναι το Εργατικό Κόμμα.
Τέλος η κυριακάτικη έκδοση των Times, η εφημερίδα Sunday Times, η οποία ανήκει στον όμιλο του πολύ δεξιού αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, εκτιμά σε κύριο άρθρο της πως οι συντηρητικοί «έχασαν το δικαίωμα να κυβερνούν. Τόπο στους Εργατικούς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.