Ανοίγει η ψαλίδα Εργατικών - Συντηρητικών στη Βρετανία: Στις 30 μονάδες η διαφορά
Δημοσκόπηση της YouGov προεξοφλεί πανωλεθρία Σούνακ
Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων έχουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για τους Times.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και προηγείται κατά 30 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.
Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων για τους Εργατικούς
Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος, οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%, που είναι η χειρότερη επίδοση για τον Σούνακ από τότε που έγινε πρωθυπουργός πριν από 18 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2022, όταν η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς κατέρρευσε τις εβδομάδες μετά την κρίση που προκάλεσε ο μίνι προϋπολογισμός της Λιζ Τρας, της προκατόχου του Σούνακ.
Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τοπικές και δημοτικές εκλογές
Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τοπικές και δημοτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριές απώλειες.
Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov/Times, που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου, οι Εργατικοί είχαν προβάδισμα 26 μονάδων.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά στους Εργατικούς ένα προβάδισμα γύρω στις 20 μονάδες έναντι των Συντηρητικών, ενόψει των εκλογών που ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι αναμένεται να προκηρύξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε μέσω συνεργασίας είτε ανεξάρτητα, από το 2010, με την διακυβέρνησή τους να σημαδεύεται από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκάνδαλο για τη διαχείριση της κρίσης της COVID.
Στη χώρα έχουν κυβερνήσει πέντε διαφορετικοί πρωθυπουργοί κατά την περίοδο αυτή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.