- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λούβρο: Εξετάζεται η μεταφορά της Μόνα Λίζα «σε δικό της δωμάτιο»
Το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο, υποδέχθηκε σχεδόν 9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023
Λούβρο: Εξετάζεται η μεταφορά της Μόνα Λίζα σε αποκλειστικό δωμάτιο
Η Μόνα Λίζα, το πιο διάσημο πορτρέτο του κόσμου, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα δικό της δωμάτιο στο Λούβρο, δήλωσε η πρόεδρος του μουσείου.
Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται το Λούβρο μόνο για τον διάσημο πίνακα, μια καλύτερη εμπειρία, δήλωσε η Laurence des Cars στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter.
«Είναι πάντα απογοητευτικό όταν δεν δίνεις στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή υποδοχή, και αυτή είναι η περίπτωση της Μόνα Λίζα. Μια καλύτερη λύση μου είναι απαραίτητη», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι το Λούβρο βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού για πιθανές λύσεις.
Το Λούβρο, το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο, υποδέχθηκε σχεδόν 9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023. H Des Cars δήλωσε ότι το 80% από αυτούς - 20.000 άνθρωποι την ημέρα - αψήφησαν το πλήθος για να ρίξουν μια ματιά στο αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα, βγάζοντας συχνά selfies μπροστά στον πίνακα.
Η Μόνα Λίζα κρέμεται στη Salle des États (κρατική αίθουσα) του Λούβρου, τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου, σε μια προστατευτική γυάλινη θήκη, αλλά το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν είναι μόνο του εκεί. Συνοδεύεται από έργα βενετσιάνων δασκάλων του 16ου αιώνα, ενώ απέναντι από την αίθουσα κρέμεται ο μεγαλύτερος πίνακας του Λούβρου, ο Γάμος στην Κανά του Πάολο Βερονέζε.
Η Μόνα Λίζα έγινε στόχος δύο περιβαλλοντικών διαδηλωτών τον Ιανουάριο, οι οποίοι πέταξαν σούπα στο πορτρέτο, ζητώντας «υγιεινή και βιώσιμη διατροφή». Ο πίνακας, ο οποίος βρισκόταν πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί, δεν υπέστη ζημιά.
Πηγή: Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.