- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης κάνει λόγο για «πυρηνικό δόγμα» του Ιράν
Ερωτηματικά για τον πάγιο ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς
Ιράν: Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης κάνει λόγο για «πυρηνικό δόγμα» της Τεχεράνης δημιουργώντας ερωτηματικά - Απειλές προς το Ισραήλ.
Το Ιράν μπορεί να αναθεωρήσει το «πυρηνικό δόγμα» του, έπειτα από τις ισραηλινές απειλές, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ο διοικητής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, αρμόδιος για την πυρηνική ασφάλεια Αχμάντ Χαγταλάμπ, δημιουργώντας ερωτηματικά για τον πάγιο ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
Ιράν: «Αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος»
«Οι απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθιστά δυνατή την αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και την παράκαμψη προηγούμενων σκέψεών μας», δήλωσε ο ιρανός διοικητής σύμφωνα με το Tasnim.
«Αν το σιωνιστικό καθεστώς θέλει να αναλάβει δράση κατά των πυρηνικών μας κέντρων και εγκαταστάσεων, είναι βέβαιο και κατηγορηματικό ότι θα απαντήσουμε με προηγμένους πυραύλους εναντίον των δικών του πυρηνικών εγκαταστάσεων», είπε ο Χαγταλάμπ.
Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο η Δύση υποψιάζεται ότι έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
Το 2021, ο τότε υπουργός Πληροφοριών είχε δηλώσει ότι οι δυτικές πιέσεις θα ωθήσουν την Τεχεράνη να επιδιώξει την απόκτηση πυρηνικών όπλων, την ανάπτυξη των οποίων ο Χαμενεΐ έχει απαγορεύσει με φάτουα στις αρχές του δεκαετίας του 2000.
«Η ανάπτυξη και η αποθήκευση πυρηνικών βομβών είναι εσφαλμένη και η χρησιμοποίησή τους είναι haram (απαγορευμένη από τον ισλαμικό νόμο) ... Αν και διαθέτουμε πυρηνική τεχνολογία, το Ιράν την έχει αποφασιστικά αποφύγει», είχε επαναλάβει ο Χαμενεΐ το 2019.
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.