- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ
Έπασχε από ψυχική νόσο
Σίδνεϊ: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης - Έπασχε από ψυχική νόσο
Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμα δώδεκα χθες, Σάββατο, σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, διαπράχθηκε από έναν 40χρονο άνδρα που έπασχε από ψυχική νόσο και τίποτα δεν δείχνει πως υπήρχε ενδεχομένως τρομοκρατικό κίνητρο, σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία.
«Στο στάδιο αυτό δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο, καμιά πληροφορία, καμιά απόδειξη ούτε καμιά πληροφορία που να μας αφήνει να εννοήσουμε ότι έχει (η πράξη του) ιδιαίτερα κίνητρα, κάποια ιδεολογία», εξήγησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντονι Κουκ.
Αντιθέτως «γνωρίζουμε ότι ο δράστης έπασχε (...) από προβλήματα ψυχικής υγείας, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία, είχε έρθει από την πολιτεία του Κουίνσλαντ (βορειοανατολική Αυστραλία).
Σίδνεϊ: Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά την καταδίωξη
Ο δράστης, ο Τζόελ Κάουτσι, καταδιώχθηκε και σκοτώθηκε από μια αστυνομικό, το θάρρος της οποίας χαιρετίσθηκε.
Η Κάρεν Γουέμπ, μια άλλη αξιωματούχος της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους πέντε γυναίκες και ένας άνδρας.
Δώδεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν εξάλλου στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών που βρίσκεται σε «σοβαρή, αλλά σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Η μητέρα του υπέκυψε στα τραύματά της.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο μεγάλο εμπορικό συγκρότημα Γουέστφιλντ Μποντάι Τζάνκσιον, όπου το απόγευμα του Σαββάτου επικρατούσε συνωστισμός.
Ο δράστης φαίνεται πως έδρασε μόνος του, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Για όλους εμάς αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές του Μποντάι Τζάνκσιον ξεπερνούν τις λέξεις», δήλωσε.
Ο Αλμπανέζι έπλεξε το εγκώμιο του θάρρους περαστικών που αλληλοβοηθήθηκαν και της αστυνομικού που επενέβη αψηφώντας τον κίνδυνο. «Είναι βεβαίως μια ηρωίδα. Χωρίς καμιά αμφιβολία έσωσε ζωές ενεργώντας έτσι», δήλωσε.
Καταδίκη της «παράλογης» επίθεσης
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', βρετανός μονάρχης, αλλά και αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας, εξέφρασε σε ανακοίνωση τη «φρίκη» του γι' αυτή την «παράλογη» επίθεση.
Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του χαρακτηρίζοντας κι αυτός την επίθεση «παράλογη».
Αυτού του τύπου οι επιθέσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Αυστραλία. Το Νοέμβριο 2018, ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο και τραυματίσει δύο άλλους σε δρόμο της Μελβούρνης πριν σκοτωθεί από την αστυνομία. Την ευθύνη για το έγκλημα είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.