Κοσμος

Ο διερμηνέας του σούπερ σταρ του baseball Shohei Ohtani του έκλεψε 16 εκατ. δολάρια

O Ιάπωνας παίκτης είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στο άθλημα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shohei Ohtani: Ο διερμηνέας του έκλεψε 16 εκατ. δολάρια
Shohei Ohtani με τον διερμηνέα του © EPA/DANNY BREEN

Shohei Ohtani: Ο διερμηνέας του έκλεψε 16 εκατ. δολάρια για να παίζει στοίχημα

Ο πρώην διερμηνέας του αστέρα των Los Angeles Dodgers στο μπέιζμπολ, Shohei Ohtani, κατηγορείται για ομοσπονδιακή τραπεζική απάτη για εγκλήματα που αφορούν χρέη από τυχερά παιχνίδια και κλοπή άνω των 16 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές την Πέμπτη.

Ο Ιppei Mizuhara υπηρέτησε ως διερμηνέας του Ohtani αφότου ήρθε στις ΗΠΑ το 2018 για να παίξει μπέιζμπολ. Ο εισαγγελέας λέει ότι ο Mizhuara «ενεργούσε ως de facto μάνατζερ του κ. Ohtani».

Ο εισαγγελέας λέει ότι ο Mizuhara βοήθησε τον Ohtani να δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έκλεψε περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει τα στοιχήματα που έπαιζε. Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης ότι όταν ο Mizuhara κέρδιζε, δεν κατέθετε τα χρήματα στο λογαριασμό του Ohtani.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ο Ιάπωνας σουπερσταρ να γνώριζε τις ενέργειες του διερμηνέα του, προσθέτοντας ότι συνεργάστηκε πλήρως και απόλυτα με τους ερευνητές.

Ο Mizuhara αναμένεται να εμφανιστεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στο κέντρο του Λος Άντζελες για την πρώτη του εμφάνιση στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Γραφείου του Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Η μέγιστη ποινή για την κατηγορία της τραπεζικής απάτης που αντιμετωπίζει είναι 30 χρόνια φυλάκισης.

Ο Mizuhara απολύθηκε αιφνιδιαστικά από την ομάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου τον περασμένο μήνα, με καταλύτη την ποινική έρευνα της IRS για έναν φερόμενο ως παράνομο πράκτορα στοιχημάτων. 

Ο Οhtani έφυγε από τους Los Angeles Angels τον Δεκέμβριο για να υπογράψει συμβόλαιο ρεκόρ 700 εκατομμυρίων δολαρίων και 10 ετών με τους Dodgers. Ήταν φίλος με τον διερμηνέα του από τότε που ο Οhtani ήρθε στις ΗΠΑ το 2018.

Πηγή: AP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ