Κοσμος

Φινλανδία: Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο 12χρονος που «άνοιξε» πυρ στο σχολείο

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες - Η ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φινλανδία: Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο 12χρονος που «άνοιξε» πυρ στο σχολείο
Φινλανδία: Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο 12χρονος που «άνοιξε» πυρ στο σχολείο © EPA/KIMMO BRANDT

Φινλανδία: Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο 12χρονος - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες - Η ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας

Η φινλανδική αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι το κίνητρο για τη χθεσινή επίθεση με όπλο σε σχολείο στα περίχωρα του Ελσίνκι, όπου ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του, ήταν ο εκφοβισμός.

«Ο ύποπτος δήλωσε κατά τις ανακρίσεις ότι ήταν στόχος μπούλινγκ και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε επίσης στην προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09s00mhqfoh)

Το χρονικό της επίθεσης στη Φινλανδία 

Συνολικά τρεις μαθητές τραυματίστηκαν χθες (2.4) από τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν στο σχολείο Βιέρτολα στη Βάντα στη Φινλανδία. Ως ύποπτος συνελήφθη από τις αρχές ένας 12χρονος. 

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, υπάρχουν τρεις τραυματίες», διευκρίνισε η αστυνομία, περιπολικά της οποίας έφτασαν στο σημείο στις 09:08 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού στις τάξεις τους και οι γονείς σπεύδουν στο σχολείο, όπου τους υποδέχονται οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σχολείο ένα κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία και οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από άλλο κτίριο που βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα μακριά, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο 12χρονος ύποπτος δεν έφερε αντίληψη κατά τη σύλληψή του, ενώ το όπλο βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, συστάθηκε πυρήνας αντιμετώπισης κρίσεων απαρτιζόμενος από προσωπικό του σχολείου και του δήμου. Στο σχολείο αυτό στη Βάντα φοιτούν περίπου 800 μαθητές, ηλικίας 7 ως 15 ετών, σε δύο εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, στο σχολείο αυτό εργάζονται περίπου 90 άνθρωποι. «Ο άμεσος κίνδυνος έχει λήξει», δήλωσε στο Reuters η διευθύντρια του σχολείου Σάρι Λάσιλα, η οποία αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω για το περιστατικό.

«Βαθιά σοκαριστικό επεισόδιο»: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Φινλανδίας

Βαθιά σοκαριστικό χαρακτήρισε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Η μέρα άρχισε με φρικτό τρόπο (...) Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτήν την στιγμή. Ο ύποπτος δράστης συνελήφθη», ανέφερε επίσης σε ανάρτησή της στο X η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ