- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: «Η 31η Μαρτίου για εμάς δεν είναι το τέλος, είναι σημείο καμπής»
Διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών
Ερντογάν: Οι δηλώσεις του μετά την ήττα στις εκλογές - Διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών
Στο πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα απευθύνθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την εκλογική ήττα της παράταξής του στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.
Μετά το ξεκαθάρισμα της της τελικής εικόνας του εκλογικού αποτελέσματος, ο Τούρκος πρόεδρος αναχώρησε αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα όπου εκφώνησε λόγο, όπως έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «η 31η Μαρτίου για εμάς δεν είναι το τέλος, είναι σημείο καμπής».
«Αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, τα αποτελέσματα της κάλπης δείχνουν ότι έχουμε χάσει ύψος σε όλη τη χώρα. Φυσικά, θα αναλύσουμε τους λόγους αυτής της πτώσης σε τοπικό επίπεδο. Όπου χάνουμε, όπου μένουμε πίσω, θα εντοπίσουμε (...) τους λόγους και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις».
Ο πρόεδρος Ερντογάν διαβεβαίωσε ακόμα ότι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου θα διεξαχθεί στα όργανα του κόμματος «με ανοιχτή καρδιά» και θα γίνει αυτοκριτική «με θάρρος». Αν και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, τα αποτελέσματα (...) μας δείχνουν ότι το ΑΚΡ «έχασε ύψος σε όλη τη χώρα» παραδέχτηκε.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Διέψευσε τα περί πρόωρων εκλογών
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε ακόμη να διαψεύδει σενάρια περί πρόωρων εκλογών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει μπροστά της πάνω από τέσσερα χρόνια» ως τις επόμενες εκλογές, «τα οποία αξίζουν όσο ένας θησαυρός».
«Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή την περίοδο με συζητήσεις που θα σπαταλήσουν τον χρόνο του έθνους και της χώρας. Ως πολιτικό κόμμα που συμπλήρωσε τον 21ο χρόνο του στην εξουσία, έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, στην κυβέρνηση, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα επείγοντα προβλήματα της χώρας μας, ιδίως στην ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης περιοχής και στην εξάλειψη των οικονομικών μας προβλημάτων», επέμεινε.
Παράλληλα, επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση εφάρμοσε με αποφασιστικότητα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το 12ο αναπτυξιακό σχέδιο.
«Μείναμε μακριά από τον λαϊκισμό που θα κόστιζε στη χώρα μας, στο έθνος μας και στις μελλοντικές γενιές», είπε. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα του οικονομικού μας προγράμματος, ιδίως στον πληθωρισμό, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους», υποσχέθηκε. «Όλοι, από τον επιχειρηματικό μας κόσμο μέχρι τη γραφειοκρατία, από τους εμπόρους μέχρι τους αγρότες, τους εμπόρους, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, θα μπορέσουν να επικεντρωθούν σε αυτά που τους ενδιαφέρουν πραγματικά».
«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, ο νικητής αυτών των εκλογών είναι πρωτίστως η δημοκρατία μας, η εθνική βούληση και το σύνολο των 85 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις», έκρινε ο Τούρκος πρόεδρος. «Ο νικητής του εκλογικού μαραθωνίου ήταν η Τουρκία, το έθνος μας και η δημοκρατία μας, για την οποία πληρώσαμε βαρύ τίμημα», συμπλήρωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδηλώτριες κατήγγειλαν τη συμμετοχή της Ρωσίας, με ένταση έξω από τα περίπτερα Ρωσίας και Ισραήλ
Η αγωγή υποστηρίζει ότι η εφημερίδα επιδίωκε αύξηση της παρουσίας γυναικών και μη λευκών στελεχών
Επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού - Πρώτο πλήγμα μετά την εκεχειρία του Απριλίου
Oι αρχές εξετάζουν αν το γεύμα με πολλά λιπαρά της προκάλεσε «brain fog»
Σο στόχαστρο τζιχαντιστές, καρτέλ ναρκωτικών και Antifa
Οι αμερικανικές δυνάμεις αχρήστευσαν το πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου
Το MV Hondius αναμένεται να φτάσει το Σάββατο στις Κανάριες Νήσους
Έναν χρόνο μετά, Παρίσι και Βερολίνο παραμένουν σε πολιτική απόσταση
Οι Αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα αστυνομικά αρχεία
Το ρομπότ, με το όνομα Gabi, έχει ύψος περίπου 130 εκ. και φορά παραδοσιακή βουδιστική ενδυμασία
Έκθεση της ABW καταγράφει έκρηξη κατασκοπείας και δολιοφθορών από ρωσικά δίκτυα
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο «πειρατής» των media
Η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει περίπου 20.000 πτήσεις μικρών αποστάσεων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον ιδρυτή του CNN ως «έναν από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών»
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι η μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων αφήνει κενά αλλού
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση
Πάνω από 600 αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχειρήσεις σε 50 τοποθεσίες
Φοβούνται επανάληψη των εικόνων καραντίνας
«Είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο Ορμούζ», λέει ο Μακρόν
Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.