Κοσμος

Τουρκία: Σίγουρη νίκη της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα

Ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει 50,12%

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Εξασφαλισμένη νίκη της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου με την σύζυγό του, Ντιλέκ Ιμάμογλου © ΕΡΑ/ERDEM SAHIN

Εκλογές στην Τουρκία: Καθαρό προβάδισμα Ιμάμογλου στα πρώτα αποτελέσματα – Πονοκέφαλος για Ερντογάν

Με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου συγκεντρώνει 50,12% στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και δείχνει να επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d07wqr7n36s9)

Ιμάμογλου εναντίον Ερντογάν

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο ίδιος, καθώς δεν αξιώνει απλώς την επανεκλογή του. Διεκδικεί να είναι αυτός ο οποίος θα εμπεδωθεί στο εκλογικό ακροατήριο ως ο πολιτικός που την επόμενη ημέρα θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία του Τούρκου προέδρου.

Ο Μανούρ Γιαβάς της αντιπολίτευσης παίρνει την Άγκυρα

Δεύτερη θητεία φαίνεται να εξασφαλίζει και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, και αυτός υποψήφιος του CHP. Νωρίτερα μάλιστα ο Γιαβάς κήρυξε τη νίκη του, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα ΑΚ κατά σχεδόν 20%.

Τουρκία: Εξασφαλισμένη νίκη της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα
Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και ο Εκρέμ Ιμάμογλου © ΕΡΑ/SEDAT SUNA

O Κεμίλ Τουγκάι του CHP προηγείται στη Σμύρνη

Στη Σμύρνη ο Κεμίλ Τουγκάι του CHP προηγείται του Χάμζα Ντάγκ με 11 μονάδες. «Νομίζω ότι είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Υπάρχουν πολύ παρόμοια αποτελέσματα σε ορισμένες από τις περιοχές μας. Ωστόσο, ακόμη και στη χειρότερη μορφή του, είναι σαφές ότι περισσότερες περιοχές θα είναι δικές μας σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο», είπε ο Τουγκάι.

Το κόμμα του Ερντογάν φαίνεται μάλιστα να χάνει τη δύναμή του και σε εθνικό επίπεδο, αφού σύμφωνα με τις ψήφους που πήραν τα κόμματα στις δημοτικές έρχεται δεύτερο πίσω από το Ρεπουμπλικανικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ