Κοσμος

Εκλογές Τουρκία: Προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου με 7 ποσοστιαίες μονάδες

Αντιμέτωπος με τον «εκλεκτό» του Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές Τουρκία: Προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου με 7 ποσοστιαίες μονάδες
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας © ΕΡΑ/ERDEM SAHIN

Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου  αντιμετωπίζει τον «εκλεκτό» του Ερντογάν

Την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου, εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα θα μεταβούν στις κάλπες για τις τοπικές εκλογές. Το μεγάλο βραβείο όμως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μία γιγαντούπολη 16 εκατομμυρίων κατοίκων όπου ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμετωπίζει τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d06fhqoncl1d)

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων SONAR, που είχε προβλέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2023, αναφέρει σε νέα δημοσκόπηση ότι ο Ιμάμογλου προηγείται με «καθαρό» προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κουρούμ. Η δημοσκόπηση διεξάχθηκε σε δείγμα 4.288 ατόμων.

Ιμάμογλου ενάντια Ερντογάν

Ο πραγματικός όμως αντίπαλος του Ιμάμογλου δεν είναι ο αδιάφορος Μουράτ Κουρούμ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κερδίσει και να εδραιώσει την εξουσία του μετά τις εκλογές του 2023.

Έχοντας μετατρέψει την Αγία Σοφία, σε τζαμί θέλει την Κωνσταντινούπολη όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και επειδή σε μία περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης θα αποκτήσει τον έλεγχο μίας πόλης με ετήσιο προϋπολογισμό 6,6 δις δολαρίων.

Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μία σταθερή άνοδο του Εκρέμ Ιμάμογλου. Μάλιστα, δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι σε εσωτερική δημοσκόπηση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο Ιμάμογλου προηγείται του Κουρούμ κατά 5,3 μονάδες, μετά την κατανομή των αναποφάσιστων.

Ιμάμογλου: Ο μοναδικός που μπορεί να «ρίξει» τον Ερντογάν

Μία νίκη του Ιμάμογλου φαίνεται τώρα πιο πιθανή από τους δημοσκόπους, αν και οι ίδιοι δημοσκόποι έπεσαν έξω στις περσινές εκλογές. Ωστόσο, μία νίκη του νυν δημάρχου θα τον αναδείκνυε ως τον μόνο που νίκησε τον Ερντογάν για δεύτερη φορά αλλά και ως τον φυσικό ηγέτη του ΡΛΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ