Κοσμος

Mάικ Πενς: Ο πρώην αντιπρόεδρος δεν θα υποστηρίξει τον Τραμπ το 2024

Οι οπαδοί του πρώην προέδρου είχαν στραφεί εναντίον του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικ Πενς ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο που ο Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο
Ο Μάικ Πενς ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο που ο Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο © EPA

Mάικ Πενς: Ο πρώην αντιπρόεδρος δεν θα υποστηρίξει τον Nτόναλντ Τραμπ το 2024

Ο Μάικ Πενς, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ για τέσσερα χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα τον υποστηρίξει ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Πενς, ο οποίος τερμάτισε τη δική του προεδρική εκστρατεία για το 2024 εν μέσω χαμηλών ποσοστών δημοσκοπήσεων, δήλωσε στο Fox News: «Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν θα υποστηρίξω τον Ντόναλντ Τραμπ φέτος».

Ο Τραμπ κέρδισε αυτή την εβδομάδα τους αντιπροσώπους για να εξασφαλίσει μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και έτσι θα προσπαθήσει να πάρει την ρεβάνς από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Πενς υπηρέτησε πιστά τον Τραμπ, αλλά δημοσίως ήρθε σε ρήξη με τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο για τον ρόλο του στην εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Εκείνη την ημέρα, ο Πενς, ο οποίος ως αντιπρόεδρος είχε τον τελετουργικό ρόλο του προέδρου της αμερικανικής Γερουσίας, επέβλεπε την πιστοποίηση της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν το 2020 έναντι του Τραμπ. Αρνήθηκε τις εντολές του Τραμπ να καθυστερήσει ή να σταματήσει την διαδικασία, προκαλώντας την οργή του κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Ορισμένοι ταραξίες φώναζαν μάλιστα: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς».

Ο Πενς δήλωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο εκείνη την ημέρα και προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους των προκριματικών εκλογών να μην επιλέξουν τον Τραμπ ως υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο φέτος.

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ