- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mάικ Πενς: Ο πρώην αντιπρόεδρος δεν θα υποστηρίξει τον Τραμπ το 2024
Οι οπαδοί του πρώην προέδρου είχαν στραφεί εναντίον του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Mάικ Πενς: Ο πρώην αντιπρόεδρος δεν θα υποστηρίξει τον Nτόναλντ Τραμπ το 2024
Ο Μάικ Πενς, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ για τέσσερα χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα τον υποστηρίξει ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Πενς, ο οποίος τερμάτισε τη δική του προεδρική εκστρατεία για το 2024 εν μέσω χαμηλών ποσοστών δημοσκοπήσεων, δήλωσε στο Fox News: «Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν θα υποστηρίξω τον Ντόναλντ Τραμπ φέτος».
Ο Τραμπ κέρδισε αυτή την εβδομάδα τους αντιπροσώπους για να εξασφαλίσει μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και έτσι θα προσπαθήσει να πάρει την ρεβάνς από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις 5 Νοεμβρίου.
Ο Πενς υπηρέτησε πιστά τον Τραμπ, αλλά δημοσίως ήρθε σε ρήξη με τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο για τον ρόλο του στην εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Εκείνη την ημέρα, ο Πενς, ο οποίος ως αντιπρόεδρος είχε τον τελετουργικό ρόλο του προέδρου της αμερικανικής Γερουσίας, επέβλεπε την πιστοποίηση της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν το 2020 έναντι του Τραμπ. Αρνήθηκε τις εντολές του Τραμπ να καθυστερήσει ή να σταματήσει την διαδικασία, προκαλώντας την οργή του κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Ορισμένοι ταραξίες φώναζαν μάλιστα: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς».
Ο Πενς δήλωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο εκείνη την ημέρα και προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους των προκριματικών εκλογών να μην επιλέξουν τον Τραμπ ως υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο φέτος.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Αυστηροποιούνται οι κανόνες για τα chatbot της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ενισχύσεις από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσουν σήμερα
Ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί κακοποίηση για να δικαιολογήσει την εμφάνισή της
Όσα υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο 21χρονος σκότωσε τη 18χρονη και τη φίλη της, η οποία είχε μόλις γεννήσει, και κατόπιν αυτοκτόνησε
Τι αναφέρεται στη νέα καταγγελία
Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.