- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μ. Σχοινάς για μεταναστευτικό: Ρεαλιστικό ένα πακέτο 7 δισ. ευρώ
Τι αναμένουμε από τη νέα συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου
Μ. Σχοινάς: Ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι θα ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό πακέτο της νέας Συμφωνίας Ε.Ε - Αιγύπτου
«Είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ένα πακέτο χρηματοδότησης για το μεταναστευτικό που θα ξεπερνάει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη νέα συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σχοινάς: Έχουμε αυξανόμενη πίεση από Λιβύη προς Κρήτη
Την δήλωση αυτή έκανε κατά την επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, ενώ η νέα συμφωνία θα συζητηθεί την Κυριακή στο Κάιρο, με τη συμμετοχή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βελγίου.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη και τις συνομιλίες που θα γίνουν στην Αίγυπτο για το μεταναστευτικό, ο κ. Σχοινάς είπε: «Ενώ η συνολική εικόνα των μεταναστευτικών ροών στη ΝΑ Ευρώπη είναι καλύτερη συνολικά, είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μία αυξανόμενη πίεση από τη Λιβύη προς την Κρήτη»
Και συνέχισε: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, το παρακολουθούμε πολύ στενά, είμαστε σε άμεση επαφή με τις ελληνικές αρχές και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, όπου χρειάζεται, όσο διαρκεί αυτή η εξέλιξη».
Την Κυριακή ο Κ. Μητσοτάκης στο Κάιρο
Την Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Βέλγο και την Ιταλίδα πρωθυπουργό θα κάνουν μία πολύ σημαντική επίσκεψη στην Αίγυπτο για να δρομολογήσουν μία πολύ μεγάλη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, η οποία θα καλύπτει και την κοινή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και το θέμα των ροών προς την Κρήτη θα συζητηθεί.
«Η Αίγυπτος είναι πολύ σημαντικός εταίρος στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Έχουμε μηδενικές αναχωρήσεις από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη, αλλά, δυστυχώς, έχουμε ένα θέμα στα σύνορο Αιγύπτου και Λιβύης, μέσω του οποίου γίνονται αυτές οι κινήσεις προς την Κρήτη. Είναι ένα θέμα που εντάσσεται σε αυτή την προβληματική και είμαι σίγουρος πως η νέα Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου θα το αντιμετωπίσει στη ρίζα του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
«Χωρίς να θέλω να τρέξω και να προκαταλάβω τη Συμφωνία της Κυριακής, νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ένα πολύ σημαντικό πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας, πού θα καλύπτει όχι μόνο βεβαίως τη μετανάστευση αλλά και συνολικά και άλλα πεδία συνεργασίας, το οποίο θα ξεπερνάει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.