Κοσμος

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η οπλουργός της ταινίας «Rust» Χάνα Γκουτιέρες Ριντ
Η οπλουργός της ταινίας «Rust» Χάνα Γκουτιέρες Ριντ βρέθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια © Instagram / variety

 Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η οπλουργός της ταινίας «Rust», Χάνα Γκουτιέρες Ριντ

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε την Τρίτη η υπεύθυνη οπλουργός στην ταινία «Rust», Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, η οποία τοποθέτησε αληθινές σφαίρες στο όπλο με το οποίο ο Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα στα γυρίσματα τη Χαλίνα Χάτσινς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czn91b7ypaxl)

Χάνα Γκουτιέρες: Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών

Οι ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων χθες το απόγευμα, έπειτα από δύο εβδομάδες καταθέσεων σχετικά με τα κενά ασφαλείας στα γυρίσματα της ταινίας.

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών, ενώ οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι θα ασκήσουν έφεση.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση η 24χρονη οπλουργός.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Τον περασμένο Απρίλιο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού, αλλά την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι είναι ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους: «Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους μήνες, ήρθαν στο φως πρόσθετα στοιχεία που πιστεύουμε ότι αποδεικνύουν την ποινική ευθύνη του κ. Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς και τον πυροβολισμό του Τζόελ Σόουζα. Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης είναι να επιτρέψουμε σε μια επιτροπή πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει από εδώ και πέρα εάν ο κ. Μπάλντουιν θα πρέπει να κρατηθεί για ποινική δίκη».

Alec Baldwin indicted in fatal ‘Rust’ shooting

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από περίπου δύο χρόνια το Χόλιγουντ πάγωσε με την τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» με τον Άλεκ Μπάλντουιν να είναι ο πρωταγωνιστής του γουέστερν και συμπαραγωγός της ταινίας. Η αιματηρή τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν με το όπλο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα τραυμάτισε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Παρ' όλο που ο καιρός κυλάει, το τραγικό περιστατικό συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη αλλά και το δικαστήριο, καθώς τα ερωτήματα για τις συνθήκες που συνέβη δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί.

Αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για την εκ νέου δίωξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ