Κινηματογραφος

Ερωτηματικά γύρω από τον Άλεκ Μπάλντουιν - Περιπλέκεται η υπόθεση θανάτου της Χάτσινς

Τι κατέθεσε εμπειρογνώμονας για το όπλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alec Baldwin
© EPA / JASON SZENES

Άλεκ Μπάλντουιν: Εξελίξεις στη δίκη της Χάτσινς - Τι κατέθεσε εμπειρογνώμονας για το όπλο

Η μαρτυρία ενός ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα σε θέματα όπλων έθεσε νέες αμφιβολίες σχετικά με τη μαρτυρία του Άλεκ Μπάλντουιν ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε χωρίς να τραβήξει τη σκανδάλη κατά τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του «Rust» το 2021.

Ο Μπάλντουιν έχει δηλώσει αθώος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ η δίκη έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο. Η οπλουργός του Rust, Hannah Gutierrez-Reed, δικάζεται επί του παρόντος για τον πιθανό ρόλο της στον θάνατο, δηλώνοντας αθώα στις κατηγορίες της ακούσιας ανθρωποκτονίας και της αλλοίωσης στοιχείων. Η δίκη της οπλουργού φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τον Μπάλντουιν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο δικαστήριο.

Την Τρίτη, ο εμπειρογνώμονας πυροβόλων όπλων Λουσιέν Χάαγκ παρείχε μια μακροσκελή επίδειξη της λειτουργίας ενός περίστροφου Colt, όπως το όπλο που κρατούσε η Μπάλντουιν, αλλά και των χαρακτηριστικών ασφαλείας που εμποδίζουν ένα τέτοιο όπλο να εκπυσοκροτήσει χωρίς να πατηθεί η σκανδάλη.

Άλλος εμπειρογνώμονας του FBI κατέθεσε στο δικαστήριο τη Δευτέρα ότι το περίστροφο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουιν ήταν πλήρως λειτουργικό με χαρακτηριστικά ασφαλείας όταν έφτασε στο εργαστήριο του FBI.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ