Κοσμος

Διευθυντής σχολείου στην Ιαπωνία απολύθηκε επειδή «έκλεβε καφέδες»

Κινδυνεύει ακόμα και με στέρηση σύνταξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιαπωνία: Διευθυντής σχολείου απολύθηκε λόγω κλοπής καφέ
© Unsplash

Ιαπωνία: Διευθυντής σχολείου απολύθηκε λόγω «κλοπής» καφέ

Παρά το γεγονός ότι πλήρωνε για καιρό για έναν κανονικό καφέ, ένας διευθυντής σε ένα γυμνάσιο στην Ιαπωνία έπαιρνε το μεγαλύτερο μέγεθος από ένα μηχάνημα εξυπηρέτησης ενός καταστήματος ψιλικών. Το γεγονός αυτό του κόστισε όμως την δουλειά του και την άδεια διδασκαλίας. 

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun στις 16 Φεβρουαρίου, προσθέτωντας ότι εξετάζεται αν θα λάβει την σύνταξή του, η οποία εκτιμάται περίπου στα 20 εκατομμύρια γιεν (180.000 δολάρια).

Σε συνέντευξή του σε αξιωματούχους του νομαρχιακού συμβουλίου, ο διευθυντής, 59 ετών, δήλωσε ότι ενήργησε παρορμητικά και ότι «λυπάται ειλικρινά» για το παράπτωμά του, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι επικριτές αμφισβήτησαν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την τιμωρία του, η οποία ανακοινώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για «θανατική ποινή» για ένα μικρής φύσεως αδίκημα.

Η απόλυση είναι το αυστηρότερο μέτρο που χρησιμοποιείται για έναν δημόσιο υπάλληλο ακολουθούμενη από  τη μείωση του μισθού και την επίπληξη. Αξιωματούχος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου δήλωσε στην Asahi Shimbun ότι «κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απόλυση είναι κατάλληλη για επαναλαμβανόμενο αδίκημα».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γυναικών της Ιαπωνίας Τακάσι Σακάτα δήλωσε ότι η τιμωρία είναι «δυσανάλογα αυστηρή» καθώς οι ζημίες που προκάλεσε ήταν μικρές. «Η απώλεια της άδειας διδασκαλίας του και της σύνταξης έχουν σημαντικά μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις απώλειες για τις οποίες ευθύνεται ο διευθυντής», πρόσθεσε ο καθηγητής Σακάτα, ο οποίος πρόσθεσε ότι το συμβούλιο θα έπρεπε να χειριστεί το θέμα με προσοχή.

Πηγή: Straits Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ