Κοσμος

Συναγερμός στη Φουκουγιάμα για μια γάτα που έπεσε σε δεξαμενή με τοξικές χημικές ουσίες

Οι κάτοικοι της πόλης ειδοποιήθηκαν να μην την πλησιάσουν ή την αγγίξουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναγερμός στη Φουκουγιάμα για μια γάτα που έπεσε σε δεξαμενή με τοξικές χημικές ουσίες
Συναγερμός στη Φουκουγιάμα για μια γάτα που έπεσε σε δεξαμενή με τοξικές χημικές ουσίες © South China Morning Post/Youtube

Ιαπωνία - γάτα: Έπεσε σε δεξαμενή με τοξικά -  Οι κάτοικοι της πόλης ειδοποιήθηκαν να μην την πλησιάσουν ή την αγγίξουν 

Αναστάτωση προκλήθηκε στην πόλη Φουκουγιάμα της Ιαπωνίας καθώς μια γάτα έπεσε μέσα σε μια δεξαμενή με τοξικές χημικές ουσίες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian, η αναζήτηση για το άτυχο αιλουροειδές ξεκίνησε αφού ένας υπάλληλος ενός εργοστασίου επιμετάλλωσης μετάλλων στη Φουκουγιάμα, στη δυτική Ιαπωνία, έφτασε στη δουλειά του και βρήκε ένα ίχνος από κίτρινα-καφέ αποτυπώματα παπουτσιών που οδηγούσαν μακριά από ένα δοχείο με εξασθενές χρώμιο, ένα εξαιρετικά όξινο καρκινογόνο.

Toxic cat sparks health scare in Japan

Οι κίνδυνοι αν έρθουν οι κάτοικοι σε επαφή με την συγκεκριμένη ουσία

Το άγγιγμα του χημικού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος και η εισπνοή του μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου φορούν μάσκες και λαστιχένια γάντια όταν χειρίζονται την ουσία, δήλωσε η εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας δείχνει τη γάτα να φεύγει από το εργοστάσιο, με άγνωστη προς το παρόν την τύχη της.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν πλάνα που να δείχνουν πώς η γάτα ήρθε σε επαφή με τη χημική ουσία, η οποία ήταν αποθηκευμένη σε δεξαμενή βάθους τριών μέτρων.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία, την πόλη Fukuyama και τους γείτονες κοντά στο εργοστάσιό μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας Nomura Plating Fukuyama Factory. Η εταιρεία μάλιστα δήλωσε ότι μέρος ενός φύλλου που κάλυπτε τη δεξαμενή φαίνεται να έχει ανατραπεί.

«Το περιστατικό μάς αφύπνισε για την ανάγκη να λάβουμε μέτρα»

«Το περιστατικό μάς αφύπνισε για την ανάγκη να λάβουμε μέτρα για να αποτρέψουμε μικρά ζώα όπως οι γάτες από το να τρυπώσουν μέσα, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει ποτέ πριν», πρόσθεσε ο ανώνυμος εκπρόσωπος.

Μέχρι την Τρίτη δεν είχε αναφερθεί καμία εμφάνιση του ζώου. Οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να καλούν αμέσως την αστυνομία αν συναντήσουν μια γάτα που μοιάζει «αφύσικη» και να κρατούν αποστάσεις.

Οι περιβαλλοντικοί αξιωματούχοι της Φουκουγιάμα υπέθεσαν ότι η γάτα μπορεί και να έχει πεθάνει ως αποτέλεσμα της συνάντησής της με τη δηλητηριώδη χημική ουσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ