Κοσμος

Η πρώτη δημόσια έξοδος του Καρόλου μετά το εξιτήριο - Στην εκκλησία με την Καμίλα στο πλευρό του

Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο βασιλιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρολος: Η πρώτη δημόσια έξοδος μετά το εξιτήριο στην εκκλησία
Κάρολος: Η πρώτη δημόσια έξοδος μετά το εξιτήριο στην εκκλησία © X

Κάρολος: Η πρώτη δημόσια έξοδος μετά το εξιτήριο στην εκκλησία - Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο βασιλιάς

Ο βασιλιάς Κάρολος παρακολούθησε την λειτουργία σε εκκλησία στο Σάντριγχαμ, στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

O χαμογελαστός βασιλιάς Κάρολος χαιρέτησε το πλήθος καθώς εθεάθη να φτάνει για τη λειτουργία στο Νόρφολκ το πρωί της Κυριακής ενώ χαιρέτησε για λίγο και τους φωτογράφους καθώς περπατούσε μέχρι την εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής κρατώντας μια ομπρέλα, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα.

Στη συνέχεια τον υποδέχθηκε ο αιδεσιμότατος Canon Dr Paul Williams πριν μπει στο εσωτερικό.

Εν τω μεταξύ υπάρουν αναφορές στον τύπο για μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, αφού ο δούκας του Σάσεξ έσπευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξανασμίξει με τον πατέρα τους μετά την ανακοίνωση-σοκ της υγείας του Καρόλου τη Δευτέρα.

Η Ingrid Seward, αρχισυντάκτρια του Majesty Magazine, δήλωσε ότι ο Ουίλιαμ πιθανότερο είναι να βλέπει την επίσκεψη του Χάρι απλώς ως «ευκαιρία δημοσίων σχέσεων».

Η ανακοίνωση και το «ευχαριστώ» του Καρόλου

Στο μεταξύ νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο βασιλιάς Κάρολος χθες Σάββατο (10.02)  στην οποία εκφράζει ευγνωμοσύνη για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπληρώνει ο βρετανός μονάρχης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ