Κοσμος

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για τον πατέρα του και τη μάχη με τον καρκίνο

Γιατί η βασιλική οικογένεια δεν ανακοινώνει τον τύπο καρκίνου του Καρόλου

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Πρίγκιπας Ουίλιαμ για τον καρκίνο του πατέρα του
O Πρίγκιπας Ουίλιαμ για τον καρκίνο του πατέρα του © TOLGA AKMEN/ EPA

Βασιλιάς Κάρολος: Τα πρώτα λόγια του Πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον καρκίνο του πατέρα του

Με τον βασιλιά Κάρολο να έχει διαγνωστεί με καρκίνο και την Κέιτ Μίντλετον να βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης από το σοβαρό χειρουργείο που υπεβλήθη, ο πρίγκιπας Oυίλιαμ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τις περιπέτειες υγείας της οικογένειάς του.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου παρέστη το βράδυ της Τετάρτης (7.02) στο Gala για την υποστήριξη της Φιλανθρωπικής οργάνωσης Air Ambulance του Λονδίνου και για πρώτη φορά αναφέρθηκε στον καρκίνο του πατέρα του ενώ είπε ότι τα εγκάρδια λόγια παρηγοριάς που έλαβε η οικογένειά του ήταν πολύ σημαντικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzj399v901t)

Βασιλιάς Κάρολος: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για τον καρκίνο του πατέρα του

«Θα ήθελα να αρπάξω αυτή τη δυνατότητα για να πω ευχαριστώ για τα όμορφα μηνύματά στήριξης σας για την Catherine και τον πατέρα μου, ειδικά αυτές τις μέρες. Σημαίνει πολλά για όλους μας» ανέφερε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ενώ συμπλήρωσε με χιουμοριστική διάθεση: «Τις τελευταίες ημέρες έχω επικεντρωθεί σε ιατρικά θέματα, οπότε σκέφτηκα να έρθω σε ένα Gala για ασθενοφόρα για να φύγω από όλα αυτά».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και με αφορμή την διάγνωση καρκίνου του πατέρα του, ο Oυίλιαμ έκανε μια εμφάνιση ως επικεφαλής μιας τελετής ανάληψης καθηκόντων στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Άτυπα ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει αναλάβει τον ρόλο του Αντιβασιλέα, σύμφωνα με νόμο του 1937, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει τη συντριπτική πλειοψηφία των βασιλικών καθηκόντων.

Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι σε περίπτωση μερικής ή ολικής ανικανότητας του άνακτα, τέσσερα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής αναλαμβάνουν τους ρόλους των Συμβούλων.

Αυτής της επιτροπής ηγείται ο Ουίλιαμ ως Αντιβασιλέας και οι άλλοι τρεις είναι η βασίλισσα Καμίλα λόγω του τίτλου της, η πριγκίπισσα Άνα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Γιατί δεν ανακοινώνουν τον τύπο καρκίνου του Καρόλου

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου μίλησε στην ΕΡΤ για τις φήμες που κυκλοφορούν στη Βρετανία για την υγεία του βασιλιά Καρόλου, για τα σενάρια της επόμενης ημέρας αλλά και για τη μυστικοπάθεια που επικρατεί στο παλάτι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzivmhwdn09)

Βασιλιάς Κάρολος: Συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Χάρι 

Ο Δούκας του Σάσεξ πέταξε από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στο Λονδίνο για μια συνάντηση 45 λεπτών με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο. Ο Χάρι δεν πέρασε τη νύχτα σε καμία βασιλική κατοικία, με τον ίδιο να είναι ουσιαστικά άστεγος στο βρετανικό έδαφος μετά την έξωση του από το Frogmore Cottage πέρυσι, και πιστεύεται ότι μπορεί αντ' αυτού να έμεινε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

King meets Prince Harry as he “steps back” from duties for cancer treatment | BBC News

Δεν αναμένεται να μείνει για πολύ στο Λονδίνο και πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του στο Montecito στην Καλιφόρνια, το οποίο μοιράζεται με τη σύζυγό του Meghan Markle και τα δύο παιδιά του, τον Archie, τεσσάρων ετών, και τη Lilibet, δύο ετών, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε.

Ο Δούκας αναμένεται να συναντήσει τη Μέγκαν στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα για μια εκδήλωση για να τιμήσει τον ένα χρόνο μέχρι τους Αγώνες Invictus στο Βανκούβερ και το Γουίστλερ.

Όσοι βρίσκονται κοντά στον Χάρι, είπαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του, με έναν εκ των έσω να προσθέτει: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο Δούκας ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο Δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Βασιλιάς Κάρολος: Ελπίδες για «ανακωχή» στη βασιλική οικογένεια 

Η υπερατλαντική εξόρμηση του δούκα του Σάσεξ είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι η επιστροφή του στη Βρετανία θα χρησιμοποιηθεί για να επουλώσει τις πληγές με τον βασιλιά Κάρολο και μια ευκαιρία να προσεγγίσει τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης τους.

Ο Χάρι έχει μιλήσει ελάχιστα με τον πατέρα του από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία επαφή όταν γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του.

Πηγές του παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Χάρι και του Γουίλιαμ όσο ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Λονδίνο.

Ο Ουίλιαμ πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στα δημόσια έργα, πραγματοποιώντας μια τοποθέτηση στο Κάστρο του Ουίνδσορ το πρωί και αργότερα παρευρισκόμενος σε ένα γκαλά για την Υπηρεσία Αεροδιακομιδών του Λονδίνου το βράδυ.

Ειδικοί δήλωσαν ότι ελπίζουν πως το ταξίδι του Χάρι στη Βρετανία είναι το «σημάδι μιας ανακωχής» και ότι τα «καλά νέα» για την επούλωση του ρήγματος στη βασιλική οικογένεια θα μπορούσαν να προέλθουν από τα «κακά νέα» για την υγεία του βασιλιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ