Κοσμος

Για πόσο καιρό θα αναρρώνει η Κέιτ Μίντλετον σε κατ'οίκον απομόνωση

Από τι θα εξαρτηθεί η επιστροφή της στα επίσημα καθήκοντα

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε να αποκαλύψει ότι έχει καρκίνο
Γιατί η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε να αποκαλύψει ότι έχει καρκίνο © NEIL HALL/ EPA

Κέιτ Μίντλετον: Για πόσο καιρό θα αναρρώνει σε κατ'οίκον απομόνωση

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον ανυπομονούν για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τη μακρά ανάρρωση από την επέμβαση. Η Κέιτ πέρασε 13 ημέρες στο νοσοκομείοενώ ο Γουίλιαμ διέκοψε κάθε βασιλική υποχρέωση για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσε να είναι εκεί για τα παιδιά του και την ίδια καθ' όλη τη διάρκεια. Χθες, η Κέιτ επέστρεψε στο σπίτι της στο Adelaide Cottage, στο Ουίνδσορ, όπου θα συνεχίσει την ανάρρωσή της - και αναμένεται να μείνει εκτός δημόσιων βασιλικών υποχρεώσεων τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyruq9y1fa9t)

Στις 17 Ιανουαρίου, το παλάτι του Κένσινγκτον ξάφνιασε ολόκληρο τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη εγχείρηση στην κοιλιά. Δεν διευκρίνισαν ποτέ για ποιο λόγο έγινε η επέμβαση, αντίθετα επιβεβαίωσαν ότι δεν επρόκειτο για καρκίνο και ότι η ανώτερη βασιλική επιθυμούσε να κρατήσει τις πληροφορίες για την υγεία της ιδιωτικές.

Από τι θα εξαρτηθεί η επιστροφή της Κέιτ στα επίσημα καθήκοντα 

Ένας πρώην βασιλικός μπάτλερ δήλωσε ότι θα υπάρχει ένα βασικό πράγμα για το οποίο το ζευγάρι ανυπομονεί, μετά την ανάρρωση της Κέιτ. Ο Grant Harrold, ο οποίος υπηρέτησε τον Κάρολο για επτά χρόνια κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του ως πρίγκιπας της Ουαλίας, δήλωσε ότι η επιστροφή της Κέιτ θα είναι σπουδαία για την οικογένεια, καθώς θα έχει αφήσει ένα «κενό».

Και συνέχισε: «Όσο πιο γρήγορα αναρρώσει, είμαι σίγουρος ότι τόσο πιο γρήγορα το ζευγάρι θα επιστρέψει στην εκτέλεση των βασιλικών του καθηκόντων μαζί, κάτι που νομίζω ότι απολαμβάνουν. Νομίζω ότι θα είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στην κανονικότητα με αυτό. Δεν θα υπάρχει μια τεράστια ομάδα εκεί σε ετοιμότητα. Θα είναι ο σύζυγός της που θα το κάνει κυρίως αυτό, βοηθώντας την να σταθεί ξανά στα πόδια της».

Πρόσθεσε ότι το ζευγάρι απολάμβανε να συνεργάζεται σε βασιλικές υποχρεώσεις. Μια δήλωση από το παλάτι του Κένσινγκτον χθες ανέφερε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από τη χειρουργική επέμβαση. Κάνει καλή πρόοδο. Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα επιθυμούν να πουν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Κλινικής του Λονδίνου, ιδιαίτερα στο αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν. Η οικογένεια της Ουαλίας συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο».

Βασιλικές πηγές λένε ότι η επιστροφή της Κέιτ στα επίσημα καθήκοντα «θα εξαρτηθεί από τις ιατρικές συμβουλές που θα δοθούν πιο σύντομα». Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε επίσης ακυρώσει υποχρεώσεις και δημόσιες εμφανίσεις για να φροντίσει τα τρία παιδιά του ζευγαριού όσο η σύζυγός του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Πηγές ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα επιστρέψει στην εργασία του «μόλις διευθετηθεί η φροντίδα και η ανάρρωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας».

Η είδηση της χειρουργικής επέμβασης της Κέιτ ήρθε λίγο πριν την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος έπρεπε να κάνει τη δική του.

Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέστρεψε σπίτι της από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα στις 17 Ιανουαρίου, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του το Παλάτι του Κένσινγκτον προσθέτοντας ότι η υγεία της γαλαζοαίματης σημειώνει «πρόοδο».

Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου. Το Παλάτι του Κένσινγκτον μοιράστηκε την είδηση το επόμενο πρωί και πρόσθεσε ότι η πριγκίπισσα δεν αναμένεται να «επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της παρά μετά το Πάσχα». Το παλάτι επανέλαβε ότι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει δεν είναι καρκίνος.

Γιατί οι απανωτές ανακοινώσεις για τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ ήταν ασυνήθιστες

Οι διπλές ανακοινώσεις για την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα της Κέιτ, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, και για τη θεραπεία του προστάτη του βασιλιά Καρόλου Γ' - έχουν στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Μπάκινγχαμ.

Οι λεπτομέρειες της βασιλικής υγείας είναι πάντα ένα δύσκολο θέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή τα μέλη της μοναρχίας είναι ιδιώτες μεν αλλά και δημόσια πρόσωπα. Ο Κάρολος, 75 ετών, είναι επικεφαλής του κράτους και η Κέιτ, 42 ετών, προορίζεται να γίνει βασίλισσα όταν ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ διαδεχθεί τον πατέρα του στο θρόνο.

Οι σύντομες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις ανησυχίες για την υγεία ήταν τόσο ασυνήθιστες που κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης, με τους τίτλους να τις αποκαλούν «βόμβες».

Προχθές, ξαφνικά το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε εγχείρηση στην κοιλιά. Η σημείωση ότι θα μείνει στο νοσοκομείο για 14 ημέρες και θα χρειαστεί να αναρρώσει επί τρεις μήνες στο σπίτι της προκάλεσε εντυπώσεις, απορίες και ερωτήματα.

Ένα χειρουργείο στην κοιλιά μετά το οποίο χρειάζεται κάποιος να νοσηλευτεί για 14 ημέρες, αυτομάτως σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα απλό χειρουργείο. Αντίθετα, μαρτυρά ότι πρόκειται για σοβαρό χειρουργείο για κάποιο προφανώς σοβαρό πρόβλημα υγείας. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι και βασιλιάς Κάρολος πρέπει να νοσηλευτεί την επόμενη εβδομάδα λόγω μιας «καλοήθους» υπερτροφίας του προστάτη.

King Charles and Kate, Princess of Wales, share health updates: What we know

Μυστικοπάθεια

Όταν οι μονάρχες του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πραγματική εξουσία, οι ειδήσεις για ασθένειες αποκρύπτονταν από το φόβο ότι θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την δύναμη τους. Η συνήθεια της μυστικοπάθειας παρέμεινε και αφότου οι βασιλείς δεν έχουν τις εξουσίες του παρελθόντος.

Το βρετανικό κοινό δεν πληροφορήθηκε ότι ο παππούς του Καρόλου, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', είχε καρκίνο του πνεύμονα πριν από τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 1952 σε ηλικία 56 ετών. Η δημόσια ανακοίνωση θανάτου ανέφερε μόνο ότι ο βασιλιάς «απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο του».

Ο πατέρας του, ο βασιλιάς Γεώργιος Ε΄, πέθανε το 1936 μετά από καρδιακή και πνευμονική νόσο. Μισό αιώνα αργότερα, δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα ημερολογίου που αποκάλυπταν ότι ο γιατρός του βασιλιά είχε χορηγήσει στον ετοιμοθάνατο μονάρχη μορφίνη και κοκαΐνη για να επιταχύνει τον θάνατό του - εν μέρει για να μπορέσει να ανακοινωθεί στις πρωινές εφημερίδες.

Μεγαλύτερη διαφάνεια;

Το Ηνωμένο Βασίλειο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί στην υγεία της βασιλικής οικογένειας, καθώς η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' απομακρύνθηκε από τη δημόσια θέα κατά τους τελευταίους μήνες της 70χρονης βασιλείας της.

Ακόμα και τότε, λίγες συγκεκριμένες λεπτομέρειες δημοσιεύτηκαν σχετικά με την κατάσταση της. Το κοινό πληροφορήθηκε μόνο ότι η βασίλισσα υπέφερε από «προβλήματα κινητικότητας». Η αιτία του θανάτου της τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών αναγραφόταν στο πιστοποιητικό θανάτου απλώς ως «γηρατειά».

Οι ανακοινώσεις της Τετάρτης έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες από όσες θα περίμενε το κοινό στο παρελθόν.

Ορισμένοι βασιλικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ενώ η τελευταία δήλωση για την Κέιτ ήταν μετρημένη και περιβλήθηκε από κάποια μυστικότητα, εκείνη για τον Κάρολο έδειξε ότι ο μονάρχης ήθελε να δοκιμάσει ένα νέο και πιο ανοιχτό είδος επικοινωνίας.

‘Concerns me that something went wrong’: Princess Kate’s long-term recovery from surgery

Ευρύτερες επιπτώσεις

Αν και η κατάσταση του Καρόλου δεν είναι ανησυχητική, οι ανακοινώσεις ότι ο μονάρχης, η Κέιτ και ο Γουίλιαμ θα ήταν όλοι εκτός δράσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις επόμενες ημέρες οδήγησαν σε μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με το τι συμβαίνει σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Όταν οι μονάρχες δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους σε προσωρινή βάση, οι «σύμβουλοι του κράτους», στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Χάρι, μπορούν να αναπληρώσουν και να αναπληρώσουν αν χρειαστεί.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η ο θεσμός της μοναρχίας στη Βρετανία χρειάζεται ακόμα ένα δημόσιο βασιλικό πρόσωπο και αυτό θα πρέπει να είναι η βασίλισσας Καμίλα. Η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι θα συνεχίσουν φυσικά με τα δικά τους καθήκοντα και υποχρεώσεις, αλλά δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους μεγαλύτερους της οικογένειας.

Πηγή: Associated Press -Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ