Κοσμος

Η ώρα της Καμίλα: Θα εκπροσωπεί μόνη τον βρετανικό θρόνο

Κάρολος, Ουίλιαμ και Κέιτ δεν μπορούν να ασκήσουν τα βασιλικά καθήκοντά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με τον Κάρολο, την Κέιτ και τον Γουίλιαμ εκτός δράσης, η βασίλισσα Καμίλα βγαίνει στο προσκήνιο
Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει μόνη της το βρετανικό θρόνο © ΕΡΑ / TAYFUN SALCI

Προβλήματα υγείας αναγκάζουν τον Κάρολο, την Κέιτ και τον Γουίλιαμ να απέχουν από τα καθήκοντά τους με την βασίλισσα Καμίλα να αποκτά ενεργό ρόλο

Ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη την επόμενη εβδομάδα, ενώ η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ, παραμένει στο νοσοκομείο μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Ο Ουίλιαμ θα απέχει από τα καθήκοντά του για να στηρίξει τη σύζυγό του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyi44d5qq04p)

Γενικά, το παλάτι δεν θέλει να δημοσιεύει λεπτομέρειες για την υγεία της οικογένειας Γουίνδσορ. Δεν είναι ότι είναι μυστικοπαθείς, αλλά οι «αυλικοί» πιστεύουν ότι η βασιλική οικογένεια έχει το ίδιο δικαίωμα στην εμπιστευτικότητα με όλους τους άλλους. Και όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το παλάτι έχει καθήκον να ενημερώσει το κοινό.

Με τον Κάρολο, την Κέιτ και τον Γουίλιαμ εκτός δράσης, η βασίλισσα Καμίλα βγαίνει στο προσκήνιο
Το βασιλικό ζεύγος © ΕΡΑ / NEIL HALL

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, το παλάτι τόνισε ότι η κατάσταση του Καρόλου είναι «παρόμοια με χιλιάδες άλλους κάθε χρόνο». Επιπλέον, μια βασιλική πηγή είπε ότι ο βασιλιάς ήθελε να μοιραστεί την κατάστασή του, καθώς θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον κόσμο να κάνει εξετάσεις.

Με την απουσία του βασιλιά, κάποιοι φυσικά αναρωτιούνται τι συμβαίνει ερήμην του. Επί του παρόντος, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ, Χάρυ, Άντριου και Έντουαρντ, καθώς και η πριγκίπισσα Άννα, είναι σε θέση να εκπληρώσουν τα καθήκοντα του Κάρολου κατά την απουσία του.

Με τον Κάρολο, την Κέιτ και τον Γουίλιαμ εκτός δράσης, η βασίλισσα Καμίλα βγαίνει στο προσκήνιο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ © ΕΡΑ / NEIL HALL

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ θα αναρρώνει για πολύ καιρό

Η είδηση ​​για την υγεία του Καρόλου προκάλεσε σοκ σε πολλούς όταν το παλάτι μόλις είχε ανακοινώσει την εισαγωγή της πριγκίπισσας Κέιτ στο νοσοκομείο μόλις 90 λεπτά πριν.

Παρόλο που ο βασιλιάς αναμένεται να απουσιάσει για μικρό χρονικό διάστημα όσο θα αναρρώνει, η Κέιτ θα μείνει εκτός δράσης για πολύ περισσότερο καιρό. «Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις πριν το Πάσχα», ανέφερε το παλάτι.

Η ανάρρωσή της για αρκετούς μήνες στο σπίτι της στο Γουίνδσορ θα είναι μια αλλαγή ρυθμού για τη μητέρα των τριών παιδιών, η οποία είναι γνωστή ως γονέας που ασχολείται ενεργά με το σχολείο τους. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, θα ασχοληθεί με τη φροντίδα των παιδιών ενώ θα είναι δίπλα της καθώς αναρρώνει, είπε μια άλλη βασιλική πηγή. Αυτό σημαίνει ότι ο Ουίλιαμ δεν θα εκτελεί επίσημα καθήκοντα όσο είναι ακόμα στο νοσοκομείο ή όταν γυρίσει για πρώτη φορά στο σπίτι.

Όταν το ζευγάρι έκανε οικογένεια, ήταν πρόθυμοι να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους είχαν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ανατροφή. Δεν έχουν προσωπικό ή νταντάδες και προτιμούν να τα πηγαίνουν οι ίδιοι στο σχολείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν υποστήριξη.

Το ζευγάρι έχει επίσης ακυρώσει όλα τα ταξίδια για το άμεσο μέλλον. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ταξιδεύουν συνήθως στην αρχή του έτους, αλλά τώρα θα χάσουν μια προγραμματισμένη διεθνή περιοδεία και θα μείνουν εκτός υποχρεώσεων μέχρι μετά το Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χάσουν πολλές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Βραβείων Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας (ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πρόεδρος της ακαδημίας) και την ετήσια εκκλησιαστική λειτουργία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Με τον Κάρολο, την Κέιτ και τον Γουίλιαμ εκτός δράσης, η βασίλισσα Καμίλα βγαίνει στο προσκήνιο
Το ζευγάρι έχει ακυρώσει όλα τα ταξίδια για το άμεσο μέλλον © ΕΡΑ / ANDY RAIN

Δεν έχει καρκίνο η Κέιτ, καθησυχάζει το παλάτι                

Η Κέιτ κατέχει τον βαθμό της επίτιμου συνταγματάρχη των Ιρλανδών Φρουρών, αλλά θα αναγκαστεί να απέχει από τους εορτασμούς για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Είναι επίσης η προστάτιδα του αγγλικού ράγκμπι, αλλά θα πρέπει να απουσιάσει από οποιαδήποτε εμφάνιση στο τουρνουά Six Nations, το οποίο ξεκινά στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η είδηση ​​της ιατρικής επέμβασης της πριγκίπισσας προκάλεσε σοκ, αλλά το παλάτι κατέστησε σαφές ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο.

Η βασίλισσας Καμίλα βγαίνει στο προσκήνιο

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η ο θεσμός της μοναρχίας στη Βρετανία χρειάζεται ακόμα ένα δημόσιο βασιλικό πρόσωπο και αυτό θα πρέπει να είναι η βασίλισσας Καμίλα. Η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι θα συνεχίσουν φυσικά με τα δικά τους καθήκοντα και υποχρεώσεις, αλλά δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους μεγαλύτερους της οικογένειας.

Το παλάτι θέλει να καθησυχάσει τους Βρετανούς ότι τίποτα δεν πάει στραβά και ως εκ τούτου αναμένεται να δουν την Καμίλα σε δημόσιες εμφανίσεις την επόμενη εβδομάδα, αναπληρώνοντας το κενό.

Με πληροφορίες από CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ