Κοσμος

Και ο βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα

Δεύτερη ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας μετά από αυτή της Κέιτ Μίντλετον

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο χειρουργείο και ο βασιλιάς Κάρολος
Στο χειρουργείο και ο βασιλιάς Κάρολος © Instagram / The Royal Family

Βασιλιάς Κάρολος: Θα υποβληθεί σε επέμβαση στο νοσοκομείο - Δεύτερη ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας μετά από αυτή της Κέιτ Μίντλετον

Ο βασιλιάς Κάρολος, ηλικίας 75 ετών, πρέπει να νοσηλευτεί την επόμενη εβδομάδα λόγω μιας «καλοήθους» υπερτροφίας του προστάτη, ανακοίνωσε σήμερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς ζήτησε συμβουλές για μια υπερτροφία του προστάτη. Αυτό από το οποίο πάσχει ο μεγαλειότατος είναι καλοήθες και θα μεταβεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική επέμβαση», ανακοίνωσε το παλάτι σε μία σύντομη ανακοίνωση, όπου διευκρίνισε πως οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για μια σύντομη χρονική περίοδο προκειμένου να του επιτραπεί να αναρρώσει.

Βασιλιάς Κάρολος: Αναβάλλονται οι δημόσιες υποχρεώσεις του λόγω χειρουργείου

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λιγότερο από δύο ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε επιτυχή εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Φιλ Νταμπίερ έγραψε στο Χ: «Εύχομαι στην πριγκίπισσα της Ουαλίας ταχεία ανάρρωση μετά την εγχείρηση στην κοιλιά. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αλλά προφανώς πρόκειται για κάτι σοβαρό, καθώς θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες και χρειάζεται έως και τρεις μήνες για να αναρρώσει».

«Αποχή από τα καθήκοντα» της για την Κέιτ Μίντλετον

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα το απόγευμα: «Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη χθες σε Κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Βάσει των σημερινών ιατρικών συμβουλών, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της πριν από το Πάσχα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τις προσεχείς υποχρεώσεις της. Ανυπομονεί να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερες, το συντομότερο δυνατό».

Με βάση τα παραπάνω, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναβάλει επίσης ορισμένες υποχρεώσεις, καθώς στηρίζει την οικογένειά του, και δεν θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα όσο η σύζυγός του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Επίσης, δεν θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα κατά την άμεση περίοδο μετά την επιστροφή της Κέιτ στο σπίτι. Οι βασιλικοί αξιωματούχοι θα παράσχουν ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα για τον Γουίλιαμ εν ευθέτω χρόνω.

Αλλάζουν όλο το πρόγραμμα στο παλάτι μετά το χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον

Σύμφωνα με τη Daily Mail και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αλλάξει όλο το πρόγραμμά του, ακυρώνοντας βασιλικές υποχρεώσεις όσο διάστημα η Κέιτ νοσηλεύεται αλλά και τον πρώτο καιρό της επιστροφής της στο σπίτι.

Ούτε ο Γουίλιαμ ούτε η Κέιτ θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες. Πιστεύεται ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ σχεδίαζαν μια υψηλού προφίλ επίσκεψη στη Ρώμη αυτή την άνοιξη, αλλά το σχέδιό τους πλέον τίθεται εν αμφιβόλω.

Μετά τη θυελλώδη αναχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν για την Καλιφόρνια το 2020, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν εδραιώσει τη θέση τους ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η Κέιτ, ειδικότερα, έχει παραμείνει μια αξιόπιστη βασιλική στα μάτια της κοινής γνώμης - η χαμογελαστή μητέρα τριών παιδιών που μπορεί να παρηγορήσει θλιμμένους γονείς σε έναν παιδικό ξενώνα ή να εντυπωσιάσει το έθνος παίζοντας πιάνο κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής χριστουγεννιάτικης συναυλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ