Κοσμος

Ποιες είναι οι 2 γυναίκες που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της Κέιτ Μίντλετον στο Ουίνδσορ

Δουλειά από το... σπίτι για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας μέχρι να επιστρέψει επίσημα στα καθήκοντά της

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέιτ Μίντλετον: Ποιες γυναίκες βρίσκονται στο πλευρό της
© EPA/ TOLGA AKMEN

Κέιτ Μίντλετον: Ποιες είναι οι γυναίκες που βρίσκονται στο πλευρό της  - Πώς θα επιστρέψει στα καθήκοντά της

Η Κέιτ Μίντλετον βγήκε από το νοσοκομείο τη Δευτέρα (29.01) μετά τη σοβαρή εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί και είχε από το άκουσμα της είδησης προκαλέσει πλήθος σεναρίων για την κατάσταση της υγείας της όμως οι ειδικοί λένε ότι ο δρόμος για την ανάρρωσή της στο σπίτι μόλις άρχισε.

Η Κέιτ θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Adelaide Cottage στο Windsor Great Park, περιτριγυρισμένη από τον σύζυγό της και τα τρία μικρά παιδιά της. Αν και οι γνώστες του Παλατιού δήλωσαν ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη δουλειά της «το συντομότερο δυνατό», δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι το Πάσχα, με την τρέχουσα εστίαση της ίδιας και του πρίγκιπα Γουίλιαμ να είναι «πρώτα η οικογένεια και μετά η καθημερινή δουλειά».

Princess Kate Home With Family at Windsor Cottage Retreat

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πρόσθετες γονικές ευθύνες ενώ έχει ήδη αδειάσει το ημερολόγιό του από επίσημες υποχρεώσεις καθώς αναρρώνει η Κέιτ, επιστρέφοντας στις δημόσιες υποχρεώσεις του μόνο όταν θα έχει κατασταλάξει. Όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι η Κέιτ πήρε εξιτήριο, εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από τη χειρουργική επέμβαση. Κάνει καλή πρόοδο.

'Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα επιθυμούν να πουν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Κλινικής του Λονδίνου, ιδιαίτερα στο αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν.

'Η οικογένεια της Ουαλίας συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο».

Υπήρχαν προηγουμένως ανησυχίες ότι η διάρκεια της παραμονής της Κέιτ στην κλινική του Λονδίνου υποδήλωνε ότι η διαδικασία ήταν «σοβαρή».

Οι ακριβείς λεπτομέρειες της κατάστασης της πριγκίπισσας δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το Παλάτι δήλωσε προηγουμένως ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο και ότι η Κέιτ επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.

Ποιες είναι οι 2 γυναίκες που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην Κέιτ

Η Νατάσα Άρτσερ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό της Κέιτ Μίντλετον, ενώ ήταν ένα από τα ελάχιστα άτομα που μπορούσαν να την επισκεφθούν στο νοσοκομείο, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 36χρονη είναι προσωπική βοηθός και στυλίστρια της Κέιτ, ενώ έχει παντρευτεί τον βασιλικό φωτογράφο Κρις Τζάκσον.

Η σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια ξεκινάει το 2007, όταν αποφοίτησε από το King’s College και ξεκίνησε να εργάζεται στο Παλάτι. Ωστόσο, μετά τον γάμο του Γουίλιαμ, ξεκίνησε να εργάζεται για την Κέιτ Μίντλετον.

Εκτός από την προσωπική της βοηθό η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα «βασίζεται» στην έμπιστη νταντά της καθώς αναρρώνει και αυτή η βοήθεια της Maria Borrallo είναι «ανεκτίμητη» σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δήλωσε ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς.

Η Κέιτ θα πρέπει να «ξεκουραστεί όσο μπορεί» - και η συμβολή της Μαρίας θα είναι σημαντική, ώστε ο Γουίλιαμ να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τα βασιλικά του καθήκοντα, πρόσθεσε. «Αυτό σημαίνει ότι θα βασιστεί πολύ στη Μαρία τις επόμενες εβδομάδες και ίσως και μήνες.

Θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εικασίες σχετικά με το πότε ο Γουίλιαμ θα είναι σε θέση να συνεχίσει τα βασιλικά του καθήκοντα. Προφανώς, ιδίως δεδομένης της προσωρινής αποχής του βασιλιά Καρόλου, όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο. Αυτό καθιστά τη συμβολή της Μαρίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ακόμη πιο πολύτιμη» δήλωσε.

Η νταντά τους είναι, σύμφωνα με αναφορές, εξαιρετικά δημοφιλής στα παιδιά, ενώ η εκπαίδευσή της στη Norland σημαίνει ότι είναι ιδανική για ό,τι απαιτεί αυτός ο ρόλος. «Είναι φυσικά μια φιγούρα στο παρασκήνιο, την οποία βλέπουμε σε ορισμένες σημαντικές βασιλικές εκδηλώσεις και η οποία είναι απαραίτητη σε μια τέτοια εποχή» δηλώνει ο βασιλικός εμπειρογνώμονας.

«Η εκπαίδευσή της στο διάσημο Norland College στο Bath, όπου έμαθε μια τεράστια ποικιλία δεξιοτήτων και να εργάζεται πολλές ώρες αν χρειαστεί, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια των κρίσιμων εβδομάδων της ανάρρωσης της Κέιτ. Οι επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι δύσκολες και θα αποτελέσουν δοκιμασία για αυτή την τρομερή προσωπικότητα, την οποία εμπιστεύεται τόσο πολύ ο μελλοντικός βασιλιάς και η μελλοντική βασίλισσα».

Η Ισπανίδα «supernanny» προσλήφθηκε από το πριγκιπικό ζεύγος το 2014 για να τους βοηθήσει να προσέχουν τον πρίγκιπα George όταν ήταν οκτώ μηνών. Τώρα φροντίζει επίσης την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Έζησε με την οικογένεια στο παλάτι του Κένσινγκτον, αλλά όταν μετακόμισαν στο Adelaide Cottage στο Home Park του Ουίνδσορ σταμάτησε να είναι μόνιμη νταντά, αν και συνέχισε να φροντίζει από τα παιδιά ενώ ζούσε σε άλλο ακίνητο.

Την εποχή που προσλήφθηκε, το Παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η Μαρία είναι μια νταντά πλήρους απασχόλησης, η οποία άρχισε να εργάζεται μαζί μας πρόσφατα και θα συνοδεύει τον Δούκα και τη Δούκισσα και τον πρίγκιπα Γεώργιο στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία»

Και πρόσθεσε: «Δεν θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη Μαρία ή την απασχόλησή της, εκτός από το να πούμε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα είναι φυσικά ευτυχείς που επέλεξε να τους ακολουθήσει».

Πώς αναρρώνει στο σπίτι η Κέιτ Μίντλετον

Κατά την ανάρρωσή της η Κέιτ πιθανότατα θα αποφύγει προς το παρόν κάθε έντονη δραστηριότητα, με τον Γουίλιαμ να είναι κατανοητό ότι θα καλύπτει τη μεταφορά των τριών παιδιών τους από το σχολείο.

Ο διάδοχος του θρόνου λέγεται ότι είναι ένας στοργικός πατέρας και τον βλέπουν τακτικά στις σχολικές πύλες του σχολείου Lambrook School στο Berkshire, με τους γνώστες να λένε ότι «δεν θα ανησυχεί» για την ανατροφή του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σαρλότ και του πρίγκιπα Λούις, καθώς η σύζυγός του αναρρώνει.

Πώς αναρρώνει η Κέιτ Μίντλετον
Πώς αναρρώνει η Κέιτ Μίντλετον © EPA/TOLGA AKMEN

Οι γονείς της Κέιτ, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, και τα αδέλφια της, Πίπα Μάθιους και Τζέιμς Μίντλετον, αναμένεται επίσης να βοηθήσουν την οικογένεια τους επόμενους μήνες, καθώς η πριγκίπισσα αναρρώνει.

Η Κέιτ αναμένεται να έχει «πολλή φροντίδα και υποστήριξη στο σπίτι», δήλωσε στο PEOPLE πηγή προσκείμενη στον βασιλικό οίκο.

Πρόσθεσαν ότι η πριγκίπισσα είναι «μια υγιής νεαρή γυναίκα» και ότι είναι «σίγουροι ότι θα επανέλθει».

Η οικογένεια ζει στο Adelaide Cottage στο Home Park του Ουίνδσορ και υποστηρίζεται από το προσωπικό της, συμπεριλαμβανομένης της πιστής, επί σειρά ετών νταντάς Maria Teresa Turrion Borrallo.

Η Ντάουνινγκ Στριτ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το εξιτήριο της Κέιτ από το νοσοκομείο, με τον επίσημο εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να λέει στους δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση στο Γουέστμινστερ όταν έγινε γνωστή η είδηση: «Αυτό θα είναι μια ευπρόσδεκτη είδηση τόσο για τη βασιλική οικογένεια όσο και, είμαι βέβαιος, για το κοινό ευρύτερα».

Από ποιες υποχρεώσεις θα απέχει η Κέιτ τους επόμενους μήνες

Μεταξύ των υποχρεώσεων που θα χάσει η πριγκίπισσα τις επόμενες εβδομάδες είναι τα Baftas τον Φεβρουάριο, η ετήσια τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και η παρέλαση για την Ημέρα του Αγίου Ντέιβιντ στις αρχές Μαρτίου, καθώς και η παρέλαση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου με τον στρατό αργότερα τον ίδιο μήνα.

Οι βοηθοί επιμένουν ότι η πριγκίπισσα δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή κατά τους επόμενους μήνες, αλλά είναι πιθανό να εργάζεται παρασκηνιακά για τα έργα που την αφορούν.

Πρόσφατα ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία των πέντε πρώτων ετών της ζωής ενός παιδιού, με την ονομασία Shaping Us.

«Το πάθος της για τα πρώτα χρόνια είναι σαφές, θα υπάρξει τεράστια συνέχεια αυτής της εκστρατείας και θα θέλει να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση με το έθνος το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ένας σύμβουλος της στους Times.

Οι υποχρεώσεις της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τα 30 φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις αιγίδες της ακυρώνονται, αναβάλλονται ή αναβάλλονται όσο η ίδια αναρρώνει.

Οι επίσημες υπερπόντιες περιοδείες του Γουίλιαμ και της Κέιτ, συμπεριλαμβανομένου ενός προγραμματισμένου ταξιδιού στην Ιταλία τον Μάρτιο, είναι επίσης εκτός συζήτησης προς το παρόν.

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ