- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πού ζει σήμερα η Αυστριακή που τη βίαζε ο πατέρας της 24 χρόνια και απέκτησε μαζί του επτά παιδιά
Ο 88χρονος σήμερα Φριτσλ αποφυλακίστηκε προ ημερών
Αυστρία: Πώς ζει σήμερα η γυναίκα που την βίαζε ο πατέρας της 25 χρόνια - Απέκτησε μαζί του επτά παιδιά
Η κόρη του «τέρατος» της Αυστρίας Γιόζεφ Φριτσλ ζει μόλις μισή ώρα από το υπόγειο της κόλασης όπου ο πατέρας της την κρατούσε αιχμάλωτη και τη βίαζε χιλιάδες φορές σύμφωνα με την MailOnline.
Ο 88χρονος Φριτσλ o oποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε, κρατούσε την κόρη του αιχμάλωτη σε ένα μπουντρούμι κάτω από το σπίτι του για 24 χρόνια και έκανε με τη βία επτά παιδιά μαζί της, πριν η τρομακτική ιστορία τελειώσει το 2008.
Μετά τη δίκη η Ελισάβετ Φριτσλ και τα παιδιά πήραν νέες ταυτότητες - και παντρεύτηκε τον σωματοφύλακα που την προστάτευε μετά την αποκάλυψη των εγκλημάτων. Θεωρείται ότι εξακολουθούν να είναι μαζί.
Τώρα ζει σε μια διώροφη μονοκατοικία περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Αμστέτεν σε ένα μικρό χωριουδάκι - και επίσης σε μικρή απόσταση από το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μάουτχάουζεν.
Ένας γκρίζος ξύλινος φράχτης περιβάλλει το σπίτι και οι κάμερες ασφαλείας βρίσκονται στον εξωτερικό τοίχο και παρακολουθούν κάθε επισκέπτη στο σπίτι της 56χρονης σήμερα Ελισάβετ. Η οικογένεια λέγεται ότι εγκαταστάθηκε στο χωριό αφού ο μεγαλύτερος γιος του Φριτσλ, Χάραλντ μετακόμισε εκεί προ ετών.
Ένας κάτοικος είπε: «Η γυναίκα και μερικά από τα μεγαλύτερα παιδιά ζουν ακόμα εδώ και κάθε τόσο τους βλέπουμε στο εστιατόριο και στις εκδηλώσεις του χωριού. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία, αλλά κανείς δεν μιλάει για το παρελθόν - έχουν μια νέα ζωή και οι άνθρωποι το σέβονται αυτό».
Το χρονικό
Η υπόθεση Φριτσλ στην πόλη Αμστέτεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2008 και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία της Αυστρίας.
Η κόρη του κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της την κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 χρόνια σε κελάρι στο σπίτι της οικογένειας, κακοποιώντας την σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει επτά παιδιά. Τρία από τα παιδιά της τα μεγάλωσε η μητέρα της, την οποία είχε εξαπατήσει ο Γιόζεφ Φριτζλ, κάνοντάς την να πιστέψει πως τα άφησε στην πόρτα του σπιτιού τους η «αγνοούμενη» κόρη τους, η οποία, όπως ισχυρίστηκε ο Γιόζεφ, δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσει. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά της Ελίζαμπεθ τα μεγάλωσε εκείνη, ενώ παρέμενε αιχμάλωτη στο κελάρι.
Η σύζυγός του, Ρόζμαρι είχε υποβάλλει δήλωση εξαφάνισης, αλλά ο Φριτσλ παρέδωσε στην αστυνομία ένα γράμμα της Ελίζαμπεθ, στο οποίο ανέφερε ότι έμενε με έναν φίλο και δεν ήθελε να βρεθεί. Η υπόθεση Φριτσλ προέκυψε τον Απρίλιο του 2008, αφού η Ελίζαμπεθ είπε στην αστυνομία ότι κρατούνταν αιχμάλωτη επί 24 χρόνια, όταν της επετράπη να βγει από το κελί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Την είχε ήδη κακοποιήσει σεξουαλικά από την ηλικία των 11 ετών. Τα εγκλήματά του ήρθαν στο φως μόνο όταν ένα από τα παιδιά που είχε μαζί της αρρώστησε σοβαρά. Αφού ο Φριτσλ την πήγε στο νοσοκομείο, η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στην Ελίζαμπεθ να εμφανιστεί.
Η Ελίζαμπεθ πήρε νέο όνομα μετά τη δίκη του Τζόζεφ, κατά την οποία θεσπίστηκαν αυστηροί νόμοι για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. Τώρα ζει με τα έξι επιζώντα παιδιά της σε ένα μικροσκοπικό χωριό στην ύπαιθρο της Αυστρίας, το οποίο επίσης δεν μπορεί να κατονομαστεί και αναφέρεται από τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μόνο ως «Χωριό Χ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.