Κοσμος

O Apollo Creed στις ταινίες του «Rocky» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

O Carl Weathers είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο αμερικανικό football

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Carl Weathers: O Apollo Creed στις ταινίες του «Rocky» πέθανε σε ηλικία 76 ετών
© Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Carl Weathers: Ο Apollo Creed του «Rocky» και ηθοποιός του «Mandalorian», πέθανε στα 76 του χρόνια

Ο Καρλ Γουέδερς, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως Απόλλο Κριντ στις τέσσερις πρώτες ταινίες «Ρόκι» στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 76 ετών. 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της. «Πέθανε στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. ... Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εξαιρετική ζωή. Μέσα από τη συμβολή του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως και σε όλες τις γενιές. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, συνεργάτης και φίλος».

Actor Carl Weathers' interview with WGN Morning News

Από το Football...στην μεγάλη οθόνη 

O Γουέδερς υπέγραψε με τους Oakland Raiders ως ελεύθερος το 1970. Επαιξε σε επτά παιχνίδια για τους Raiders το 1970, βοηθώντας τους να κατακτήσουν τον τίτλο του AFC West Division. Ο Γουέδερς αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 1974 και άρχισε να ακολουθεί καριέρα ηθοποιού. Στην καριέρα του στο NFL εμφανίστηκε σε 8 παιχνίδια σε δύο σεζόν, αλλά δεν κατέγραψε στατιστικά. 

Ο Γουέδερς άρχισε να εργάζεται ως κομπάρσος ενώ έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο.Είχε τους πρώτους του σημαντικούς ρόλους σε δύο ταινίες blaxploitation που σκηνοθέτησε ο παλιός του φίλος Άρθουρ Μαρκς, το «Bucktown» (1975) και το «Friday Foster» (1975). Ο Γουέδερς εμφανίστηκε επίσης σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς «Good Times» στις αρχές του 1975 με τίτλο «The Nude», υποδυόμενος έναν θυμωμένο σύζυγο που υποπτευόταν ότι η γυναίκα του τον απατούσε με τον Τζέι-Τζέι. Επίσης, έπαιξε ως γκεστ-σταρ σε ένα επεισόδιο της σειράς Kung Fu του 1975 με τίτλο «The Brothers Caine» και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Cannon» με τίτλο «The Hero». Το 1976, εμφανίστηκε ως τοκογλύφος σε ένα επεισόδιο του αστυνομικού δράματος «Starsky and Hutch» και στο επεισόδιο Barnaby Jones « The Bounty Hunter».

Ο Γουέδερς εμφανίζεται για λίγο ως στρατιωτικός σε μία από τις τρεις εκδοχές του «Close Encounters of the Third Kind» (που κυκλοφόρησε αρχικά το 1977). Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980, πρωταγωνίστησε σε διάφορες ταινίες δράσης για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, όπως «Force 10 from Navarone» (1978), «Predator» (1987), «Action Jackson» (1988) και «Hurricane Smith» (1992). Ως μέλος του καστ της ταινίας «Predator», συνεργάστηκε με τον μελλοντικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβάρτζενέγκερ. 

Εμφανίστηκε επίσης στο βιντεοκλίπ «Liberian Girl» του Μάικλ Τζάκσον και συμπρωταγωνίστησε το 1996 στην κωμωδία του Άνταμ Σάντλερ «Happy Gilmore», ως ο Chubbs, ένας θρύλος του γκολφ που διδάσκει στον Happy πώς να παίζει γκολφ. 

Ο «Απόλλο Κριντ»

Έγινε περισσότερο γνωστός, και αγαπήθηκε από το κοινό για τον ρόλο του «Apollo Creed», του παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών δίπλα στον ερασιέχνη μπόξερ Rocky Balboa (Σιλβέστερ Σταλόνε) στο «Rocky» του 1976. Ο Γουέδερς επανέλαβε τον ρόλο του στο «Rocky» II (1979) και το «Rocky III» του 1982, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Clubber Lang (Mr. T). Η τελευταία ταινία του ως Apollo Creed στο franchise ήταν το «Rocky IV» (1985), όπου έχασε την ζωή του στο ρινγκ από τον Ρώσο Ivan Drago (Dolph Lundgren). Όταν ο Σταλόνε ζήτησε από τον Γουέδερς την άδεια να χρησιμοποιήσει υλικό από προηγούμενες ταινίες «Rocky» για την έκτη ταινία του franchise, το «Rocky Balboa» του 2006, ο δεύτερος αρνήθηκε και ζήτησε έναν κανονικό ρόλο στην ταινία, παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας που ενσάρκωνε είχε πεθάνει. Ο Σταλόνε αρνήθηκε και προσέλαβε έναν ηθοποιό που του έμοιαζε για να γυρίσει σκηνές μάχης σε φλας μπακ. Αργότερα οι ηθοποιοί συμφυλιώθηκαν και Γουέδερς επέτρεψε στον Σταλόνε να χρησιμοποιήσει σκηνές του στη συνέχεια των ταινιών «Creed», όπου ο ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν υποδύεται τον γιο του.

Rocky Balboa Trains with Apollo Creed | ROCKY III

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ