Κοσμος

Χιλή: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο - Νεκρός ο πιλότος

Τουλάχιστον 4 τραυματίες - Το φτερό του αεροπλάνο «βρήκε» σε ηλεκτρικά καλώδια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιλή: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο - Νεκρός ο πιλότος
Χιλή: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος σε αυτοκινητόδρομο - Νεκρός ο πιλότος

Χιλή: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον 4 τραυματίες - Το φτερό του αεροπλάνο βρήκε ηλεκτρικά καλώδια

Τραγική κατάληξη είχε η πτήση ενός μικρού αεροσκάφους που συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στο αεροδρόμιο Πανγκιλέμο στην κεντρική Χιλή.

Το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας ανακοίνωσε ότι ένας πιλότος που εργαζόταν για την Εθνική Δασική Υπηρεσία (CONAF) έχασε τη ζώη του, αφού το πυροσβεστικό αεροσκάφος του συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Panguilemo. Από τη σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο υπήρξαν άλλοι 4 τραυματίες. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cygcwidi28oh)

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χιλή ακούμπησε σε ηλεκτρικά καλώδια ενώ πετούσε χαμήλα

Σύμφωνα με την CONAF, το αεροσκάφος Ayres Turbo Trush εκτελούσε εργασίες ελέγχου πυρκαγιάς στις 15 Ιανουαρίου 2024, όταν το αεροπλάνο έχασε τον έλεγχο γύρω στις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα.

Firefighting plane hits overhead cables and explodes in Chile

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, το φτερό του αεροσκάφους φαίνεται να ακουμπάει ηλεκτρικά καλώδια και αμέσως μετά να χάνει απότομα ύψος.

Μετά την πρόσκρουση στον αυτοκινητόδρομο το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες και ο πιλότος, Φερνάντο Σολάνς, σκοτώθηκε.

«Η CONAF εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του κ. Σολάνς, ο οποίος γίνεται μέρος της κληρονομιάς των μαρτύρων που έδωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν την κληρονομιά της χώρας μας και έτσι να προστατεύσουν τις ζωές των κατοίκων της», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.’

Η CONAF επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές στη Χιλή που ερευνούν το ατύχημα για να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τη συντριβή.

Η ανάρτηση του Πέδρο Σάντσεθ για το δυστύχημα στη Χιλή

«Λυπάμαι βαθιά για τον θάνατο του Ισπανού πιλότου Fernando Solans ενώ συμμετείχε στο ευγενές έργο της κατάσβεσης πυρκαγιών στη Χιλή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

Το ισπανικό προξενείο επεξεργάζεται ήδη τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της σορού του το συντομότερο δυνατό», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ