Κοσμος

Η στιγμή της σύγκρουσης του επιβατηγού αεροπλάνου με ένα μικρό αεροσκάφος διάσωσης στο Τόκιο

Το αεροσκάφος της Ιαπωνικής ακτοφυλακής επιχειρούσε στους σεισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iαπωνία: Η στιγμή της πρόσκρουσης του επιβατηγού με ένα μικρό αεροσκάφος διάσωσης
© EPA/JIJI PRESS

Iαπωνία: Η σύγκρουση του επιβατηγού με ένα μικρό αεροσκάφος διάσωσης

Ένα αεροπλάνο της Japan Airlines πήρε φωτιά στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο Χάνεντα του Τόκιο την Τρίτη μετά από σύγκρουση στο έδαφος. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας μετέδωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 367 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, αλλά όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. 

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, ένα από τα αεροσκάφη της από τη βάση της Χάνεντα συγκρούστηκε με το αεροπλάνο της Japan Airlines. Το ίδιο μέσο πρόσθεσε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε αφού το αεροπλάνο της JAL προσγειώθηκε στον διάδρομο C της Χανεντα. Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν έξι άτομα και ένας διέφυγε τραυματισμένος, αλλά η κατάσταση των άλλων πέντε ήταν άγνωστη, μετέδωσε η τηλεόραση του NHK.

Πλάνα του NHK έδειχναν φλόγες να ξεπηδούν κοντά στην περιοχή του κινητήρα του αεροπλάνου και πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά. Από τις 18:30 το απόγευμα, το αεροπλάνο είχε σχεδόν ολοκληρωτικά τυλιχθεί στις φλόγες, έδειξαν τα πλάνα. Όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης της Χανέντα έχουν κλείσει από τις 6 μ.μ. Κάποιες πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο Ναρίτα στην Τσίμπα.

Πηγή: Japan Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ